SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Konudan Haberim Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Mıchal Mıerzwa, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

MTSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza ve Genel Sekreter Sait Kabadayı tarafından karşılanan Ankara Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Müsteşarı Mıchal Mıerzwa, yaptığı açıklamada, "Malatya'nın Doğu'nun Paris'i olduğunu biliyoruz. Ticaret ve Sanayi alanında daha iyi tanımak için buradayım. Polonyalı işadamlarının Malatya'daki işadamları ile ticaret yapmalarını arzu ediyoruz. Malatya bu anlamda bir potansiyeldir. Bu ziyaretimin, daha çok ziyaretin başlangıcı olmasını diliyorum" dedi.

Bir basın mensubunun, "İki yıl önce Polonya'da vagon fabrikası üreten bir şirket yetkilileri, Malatya'da atıl şekilde bekleyen Vagon Fabrikası'nda üretim yapmak için incelemeye gelmişlerdi. Bu konudaki gelişmeler nedir?"sorusuna karşılık Mıerzwa, "Bu konudan haberim yoktur" ifadelerini kullandı.

MTSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir ise, "Malatya'ya gelen Polonya şirketi yetkilileri özel şirket olması nedeniyle sayın Müsteşarın bu konulardan bilgileri olmayabilir" şeklinde konuştu.

Sıddık Özdemir, "Bilindiği gibi, geçen yıllar, Polonya Ticaret Odası ile kardeş oda olmuştuk. Zaten Polonya ile Türkler birbirlerine çok yakın insanlar. Sayın müsteşar, ticaret ve sanayi alanında inceleme yapmak üzere Malatya'da. Üretim yapan ve yatırım yapacak sanayicilerimizi Polonya'ya davet ediyorlar" diyerek, Avrupa Birliği (AB) yolunda Polonya'dan destek beklediklerini kaydetti.

MTSO Meclis Başkanı Sami Payza da, Müsteşar Mıerzwa'ya tepside kuru kayısı hediye ederken, "Dünya'nın kayısı başkenti Malatya'mıza hoş geldiniz. Birlikte ticaret ilişkilerimizin artmasını ümit ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız