SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konuğuna Kayısı İkram Etti

0
Güncellendi - 2016-08-11 17:33:18
Konuğuna Kayısı İkram Etti
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Güney Afrika Büyükelçisi Pule I. Malefane’i makamında ağırladı.

Büyükelçi Malefane’e taze ve kurutulmuş Malatya kayısısı ikram eden Bakan Tüfenkci, Malatya kayısısının yetiştirilişi hakkında Büyükelçi’ye bilgi verdi. Bakan Tüfenkci, Güney Afrika’nın Türkiye’nin Afrika kıtasıyla bağlarını güçlendirmesi açısından önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Güney Afrika ile ticaret hacminin 2015 yılında 1,4 milyar dolar olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, ülkeler arasındaki ticaret hacmi potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu vurguladı.

Bakan Tüfenkci, FETÖ’nün 15 Temmuz başarısız darbe girişimine de değinerek, söz konusu terör örgütü hakkında bilgi verdi.

FETÖ’nün sapkın dini inançlarını halka silah zoruyla enjekte etmeye çalıştığını ifade eden Bakan Tüfenkci, bu yapının demokratik-laik-hukuk devletini hedef aldığına işaret etti. Bakan Tüfenkci, darbe girişiminin tüm sorumlularının yargı önünde hesap vereceğini kaydetti.

(FETÖ’nün) Masum ve legal faaliyetleri ardında müthiş bir illegal yapı var

FETÖ’nün küresel okullar, iş dernekleri ve kültürel örgütler şebekesi olarak faaliyet gösterdiğini anlatan Bakan Tüfenkci, “Bu örgüt, faaliyetlerini finanse etmek ve hain uluslararası şebekesini sürdürebilmek için çeşitli ülkelerde bir yolsuzluk ağına sahiptir. Bu yapının masum ve legal faaliyetleri ardında müthiş bir illegal yapı göstermektedir. Bu grup sadece Türkiye için değil, karanlık faaliyetlerini yürüttükleri diğer ülkeler için de tehdit oluşturmaktadır. Bunlarla uluslararası alanda mücadele etmek gereklidir” dedi.

Bu tehdidin bertaraf edilmesinde dostların desteğinin önemli olduğunun altını çizen Bakan Tüfenkci, teröre ve terörizme karşı tüm dünyadan ortak ve net bir tavır beklediklerini söyledi.

Bakan Tüfenkci, Güney Afrika ile ekonomik ve ticari ilişkilerin daha ileriye taşınması yönünde Bakanlık olarak görev ve yetki alanları dahilinde her türlü işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

Büyükelçi Malefane: “Gülen okullarının faaliyetleri hükümetimizle müştereken yürütülen faaliyetler değil”

Büyükelçi Malefane, Güney Afrika Cumhuriyeti olarak demokratik yollarla seçilmiş bir hükümete karşı sebebi ne olursa olsun, her türlü faaliyete ve girişimine karşı olduklarını, bunun hiçbir haklı gerekçesinin olmayacağını söyledi.

Kendi web sitelerinde yayınladıkları mesajla da bu girişimi kınadıklarını kaydeden Büyükelçi Malefane, hayatını kaybeden kişilerin ailelerine taziyelerini iletti.

Gülen’in dünyanın her tarafında olduğu gibi Güney Afrika Cumhuriyeti’nde de destekçilerinin olduğunu belirten Büyükelçi, FETÖ’nün Güney Afrika’da yürüttüğü eğitim faaliyetlerinin hükümetle müştereken yürütülen faaliyetler olmadığının altını çizdi. Büyükelçi, Gülen okullarının Güney Afrika’da en fazla riske, tehlikeye ve sıkıntıya maruz kalan kişilere karşı eğitim programları yürüttüklerine değindi.

Türkiye’de kapatılan kurumlarda okumakta olan Güney Afrikalı öğrencilerin olduğunu hatırlatan Büyükelçi Malefane, bu öğrencilerin okullarına devam edemediklerini söyledi. Büyükelçi, bu öğrencilerin örgütün gerçek amacını bilmeyen, masum öğrenciler olduğuna dikkati çekerek, öğrencilerin eğitim hayatlarına başka okullarda devam edebilmesi için destek istedi.

Büyükelçi, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artırılabileceğini dile getirerek, ikili işbirliklerinin artırılması gerektiğine dikkati çekti.

Güney Afrika’da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların, siyasi olaylardan dolayı yatırımlarının hiçbir zarara uğramayacağının, yatırımlarının garanti altına alınacağının anayasal güvence altına alındığını sözlerine ekledi.

Bülten

tüfenkci2

tüfenkci1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız