SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konuklara Müzik Ziyafeti

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:34:55
Konuklara Müzik Ziyafeti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Musiki Derneği, Uluslararası Film Festivali için Malatya’ya gelen sinema sanatçılarını ağırladı. 

Derneğin Özel İdare binasındaki merkezinde düzenlenen gecede Şef Orçun Akgün yönetimindeki Malatya Musiki Derneği Korosu, seslendirdiği Yeşilçam şarkıları ve Malatya türküleri ile festival için Malatya’ya gelen sanatçılara müzik dolu bir gece yaşattı.

Sinema sanatçıları Eşref Kolçak, Yavuz Karakaş, Hababam Sınıfı oyuncuları, dünyaca ünlü Türk Ressam İbrahim Çallı’nın torunu resim sanatçısı Yaşar Çallı ve eşi ressam Çiğdem Çallı onuruna düzenlenen müzik gecesinde, Şef Orçun Akgün yönetimindeki Malatya Musiki Derneği Korosu Türk Sanat ve Halk Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirdiler. 

Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunçyıldırım gecenin açılışında yaptığı konuşmada, Türk sinemasının hafızalara kazınan büyük ustaları ile Malatya’da birlikte olmaktan ve ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. 

Eşref Kolçak’ın Türk Sineması’nın duayen isimlerinden biri olduğunu, Hababam Sınıfı oyuncularının sinemaseverlerin gönlünde taht kurduğunu ifade eden Mehmet Tunçyıldırım “Bugün sinemamızın değerelerini ağırlamaktan dolayı çok heyecanlıyız. Eşref Kolçak üstadımız bizim için ışık olmuştur. Onun sanatı ve sanatçı duruşu bizim için sanatsal anlamda bir yol gösterici olmuştur. Son yıllarda çok sayıda popüler sinema sanatçısı ortaya çıktı, yeni yıldızlar doğdu. Ama hiç biri Eşref Kolçak kadar karizmatik ve yakışıklı değildi. Eşref Kolçak gibi bir ustayı dernek merkezimizde Malatya Türküleri ve Yeşilçam film şarkıları ile ağırlamak bize gurur ve mutluluk veriyor. Davetimize icabet ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Hababam Sınıfı oyuncularının, ekibin Malatyalı oyuncusu Dilaver Gür’ün çaba ve planlaması ile 38 yıl aradan sonra ilk defa Malatya’da toplanmasının Malatya’nın sinema dünyasına yaptığı önemli bir katkı olduğuna dikkat çeken Mehmet Tunçyıldırım “Sinemamızın ustaları için hazırladığımız gecede koromuzun değerli üyeleri güzel eserler seslendirecekler. 1986 yılından bu yana özveri ile çalışan Malatya Musiki Derneği şehrimizin müzikal alandaki temsilcisi olarak hem Türk müziğinin yaşatılması, geliştirilmesi hem de şehrimizin sanatsal hayatını zenginleştirmenin çabası içindedir. Koromuzda öğrenci var, ev kadını var, devlet memuru var, profesyonel müzik adamları var. Tam bir ahenk ile çalışıyoruz ve müziğimizi yüceltmenin, yeni nesillere taşımanın mücadelesini veriyoruz” diye konuştu. 

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç ve bazı festival yöneticilerinin de katıldığı gecede Şef Orçun Akgün yönetimindeki Malatya Musiki Derneği Korosu, Yeşilçam Film Şarkıları ve Malatya Türküleri seslendirdi. Sanatçılar özellikle Malatya türkülerine eşlik etti, coşkuyla alkışladı. 

Geceye katılan Ressam Çiğdem Çallı’nın darbuka çalması da alkış alan hareketler arasındaydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız