SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Konuşacak Birşeyleri Kalmadı..''

A- A+ PAYLAŞ

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rektörler ideolojik hareket ediyorlar" sözlerine sert tepki göstererek, "Hükümet gündem değiştiriyor" dedi.

Partililerle bayramlaşmak üzere karayoluyla Malatya'ya gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP İl binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Ağar, basın mensuplarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rektörler ideolojik hareket ediyor" şeklindeki sözleriyle ilgili bir soru üzerine, "Sayın Başbakan'ın ilk önce sabah gazeteleri açıp görmesi lazım. Bayram sabahı milletin yüreğini yaralayan manşetler vardı. Şehit cenazelerinin ve onların yürekleri parçalayan hikayeleri vardı. Hükümet üzerine düşen hangi görevi yapmıştır da, bu memlekette Başbakan'ın bir şey söylemeye hakkı olsun. YÖK ile ilgili olarak hangi reformu getirdin? Üniversite camiası, millet bu reformu beklediği halde bu konuda bir adım attılar mı ki rektörleri millete şikayet ederek sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmaktadırlar. Hükümet şikayet etme makamı değildir, ağlama makamı da değildir. Hükümet icraat yapma makamıdır. Ama bu hükümet, terörde, üniversite reformunda, tarımda çiftçinin köylünün durumunda, alt gelir gruplarının çöküntüye gidişinde, dış politikada mazeret üretmekle, gündem değiştirmekle meşgul. İstanbul'daki kulelerden Malatya'ya ne, Diyarbakır'a ne. İstanbul'un en kıymetli arazisi ciddi bir ihaleye çıkartılmaksızın, kayırma metoduyla birilerine pazarlanmaya çalışılıyor. Laf cambazlığı yerine millet iş istiyor, adalet istiyor. Bayram sabahı millet sevinçle güne uyanırken, gazetelerin birinci sayfalarında şehitlerin haberleri çıkmaktadır. Bunları görmeyen bir hükümet, neyi konuşacaktır. Konuşacak bir şeyi kalmamıştır hükümetin" dedi.

DYP lideri Ağar, basın mensuplarının, "Rektörlerin tutumunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "Benim meselem rektörlerin tutumu değildir. Benim meselem Türkiye'nin üniversiteler reformuna ihtiyacı olmasıdır. Ben hükümet olsam, hiçbir rektör bu tutum içinde olmaz. Hükümetin ülkeye güven veren bir hali kalmamıştır. Meseleyi ideolojik mesele haline filan kimsenin getirmesi söz konusu değildir, getiremezlerde. Türkiye'de hem yargı bağımsızlığı olacaktır, hem
de üniversiteler özgür olacaktır. İlmi özgürlük olacaktır, idari özgürlük olacaktır, mali özgürlük olacaktır. Türkiye demokratikleşen bir ülkedir. Onun için baskılar yerine özgürlüklerin olduğu bir ülke olacaktır Türkiye. Hiçbir problemi çözmeyen hükümet, bu mazeretlerin arkasına saklanarak, kendisini vatandaşın gündeminden kaçırmaya çalışmaktadır" yanıtını verdi.

Ağar, daha sonra basın mensuplarına dönerek, "Sizde o tuzağa düşmemeye dikkat edin" diye konuştu. Ağar, açıklamasının ardından Malatya'da bazı ziyaretlerde bulunmak üzere parti il binasından ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız