SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Konuşan Çok, Muhatap Yok!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da, yönetim krizi "belirsizliklerle" devam ederken ve süreçte ortaya çıkacak alternatiflerin yolları da "kesilerek" krizin ve umutsuzluğun her geçen gün daha da ağırlaştığı gözlenirken, Teknik Direktör Metin Yıldız'dan sitemkar açıklamalar ve "radikal kararlar" sinyalleri geldi.

Yıldız, Kulüp İdari Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

“Profesyonel oyuncusunuz. Karşılıklı anlaşma yapıyorsunuz. Bunun gerekleri yerine getirilmiyor. Muhatap arıyorsunuz, bulamıyorsunuz. Bunu tekrar gündeme getirmemin sebebi.. Prim.. Prim söylenmiyor. Harçlık.. Harçlık verilmiyor.. Bütün bu olumsuzluklara rağmen futbolcuların bu oyun karakterini, bu mücadeleyi ortaya koymalarını ben de anlayamıyorum. Bu nedenle onlara teşekkür ediyorum. Burada fazlasıyla hak etmiş olduklarını almamış olmalarına rağmen bu mücadeleyi ortaya koymalarını ben takdirle karşılıyorum. Onlara çok teşekkür ediyorum. Hiç bir şey de söyleyemiyorum. Bundan sonra da antrenörlükte bugünkü gibi bir bütün halinde, çok etkili olabildiğimi zannediyorum. Ama bu saatten sonra bunun da çok fazla faydasının olacağını kabul zannetmiyorum. Yani ne olacağını ben de bilmiyorum. Takım üzerinde etkin olduğumu hep ifade ediyorum. Tamamen çocuklara kalmış bir durum var ortada. Onların canı ne isterse onu yapacaklar. Önümüzde önemli bir maç var.

Bugün 12’si ayın değil mi? Bu bize verilen, bizim de oyunculara söylediğimiz belki de beşinci altıncı söz. Hayatımda hiçbir zaman borçlu olmadım, kalmadım. Ama kendimi çok garip hissediyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Oysa 11’inden sonra bu işlerin çözümü söylendi bize. Bugün yine Cuma, yani dün aldığımız bilgi, Cuma günü tekrardan toplanılacakmış. Zaten bu rakamların ödenmediği ortada. Sürekli bu gibi söylemler, bu takımın motive olmasını veya mücadele direncini aşağıya doğru çekiyor. Bunları da engelleyemiyoruz, engelleyemeyiz de. Bir noktaya kadar oyuncular zaten yapması gerekeni yapmış. Bu saatten sonra ne olacağını da ben bilmiyorum derken, yine de oyuncunun karakterine kalmış bir şey. Yanlış bir şey mi yapacaklar? Hayır.. Yapsalardı bugüne kadar yaparlardı. Ama bence, Cuma, 15 gün sonra 20 gün sonra demeleri bu takımı daha da aşağıya çekiyor. Dolayısıyla hiçbir şey dememeleri daha uygun olur. Bu oyuncular Pazar günkü maç çalışmalarına geldiğimiz günden itibaren başladık. Çalışıyoruz.Cuma gününü bekliyoruz.

(Beklentilerin yerine getirilmemesiyle, hayal kırıklığı söz konusu mu? soruları üzerine) Kesinlikle söz konusu. 35 senedir futbolun içerisindeyim. Top oynarken de çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldım, şimdi antrenörüz, yine sıkıntılarla birşeyleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.. Zor şartlarda bütün bu olumsuzluklara, bütün bir futbol takımda olmaması gerekenlerin olduğu ortamda bu takımın konumu ortada. Bütün bunları ortadayken de, belki takımın ortaya koyduğu performans olmamış olsaydı, ben farklı bir düşünce içerisinde olmayacaktım. Çünkü ben ne yaptığımı biliyorum.

Maçtan sonra da Raşit (Antalya hocası, Raşit Çetiner)benim 30 senelik arkadaşım. O da aynı mesleği yapıyor, ifade ediyor. Bütün bu olumsuz şartlarda biz bir takım oluşturmuşuz. Bu kulübün bir lira parasından çıkmadan, eğer bu tarafıyla övünülecekse, evet kardeşim yani, bu kulübün bir lira kasasından çıkmadan bu oyuncuları buraya getirebildiysek, ikna edebilmişiz, oynatabilmişiz. Tüm bunları sağlayan biri olarak da şimdi hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Ata sözleri var. Doğruyu söyleyen 9 köyden kovulur. Bizde ata sözleri ters. Niye 9 köyden kovulsun? Bana göre doğruyu söylüyorsa köy açılır onun için. Karşılaştığımız her insan, Malatyaspor futbol takımının yaptığını takdir ediyor. Bizim bundan yana şikayetimiz yok. Ama bizler amatör insanlar değiliz, oyuncular da amatör oyuncular değil. Sonuç olarak, onların paraya ihtiyacı var. Bu işi belli bir süre yapıyorlar. Bunun karşılığını özellikle de başarılı oldukları ortam içerisinde almak istiyorlar. Herkes bir şey konuşuyor ama muhatap yok!..

(İstifayı, bırakıp gitmeyi düşünüp düşünmediği yolundaki soru üzerine).. Kesinlikle tabi ki düşüncelerim arasında var. Sebebi de oyuncularıma karşı mahcup olmam. Yoksa Malatya’yı bırakıp gitme gibi bir düşüncem yok. Sadece oyunculara karşı mahcubiyetimden dolayı. Oyunculardan dolayı yapılması gereken benim tarafımdan eğer istifa etmem gerekiryorsa, yaparım. Oyuncularımın sorunlarının çözümü noktasında eğer benim görevi bırakmam etkili olacaksa bırakırım. Çünkü onlar benim için her şeyi yaptı, ben onlar için her şeyi yaparım. Birilerini bu anlamda tehdit etmek gibi bir şey değil. Ben doğruyu söylüyorum. Orada tabi herkes kendisine göre değerlendirir. Tabi oyuncular için bunu yapmam gerekirse yaparım.

Bütün zor şartlarda, yaşadığımız sorunlara rağmen en iyisini yapmaya çalıştık. Bunu yapanlar destek göremiyorsa, benim yapabileceğim bir şey yok.

(Acil para sorunu için rakamlar telafuz edildiği, Cuma gününe kadar değişik miktarlarda para ödenmesinin gerektiğinin söylendiği, acil ihtiyacın ne kadar olduğu yolundaki bir soru üzerine) Kardeşim biz profesyonel bir takımız. 3 tane maç oynadık. Ne idarecimiz var.. Deplasmana gidiyoruz. Adil de burada (İdari Menajer Adil Kınık).. Konuşulacak o kadar çok şey var ki. Bunları da kimseyi suçlamak adına söylemiyorum. Bunlar gerçek. Bu takımın ödemelerinin ne kadar olduğunu benim ifade etmem gerekmiyor. Size 150 milyar ödenmesi gerektiğini söyleyen insanlara sorun. Ne kadar ödenmesi gerektiğini onlar (yöneticiler) bilir.. Hepimizin çoluk çocuğu var. Ben de çocuğuma haftada bir harçlık veriyorsam, iki haftada bir verince suratı değişiyor. Benim çocuğum olmasına rağmen. Bu futbolcularda bugüne kadar bunu görmedim ama.. Bu futbolcuların da çok sıkıntısı olduğunu görüyorum. Kimi babasından harçlık istiyor. Kimi beraber olduğu insandan, arkadaşından.. Ben olsam farklı düşünürüm, değerlendiririm. Bunu değerlendirdikleri zaman da.. Ben zaten mahcubum oyunculara karşı. Özellikle şu maçtan (Antalya) sonra, çok daha belirgin şekilde mahcubum.”

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız