SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konuşmada Dikkat Çeken Detaylar

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:55:12
Konuşmada Dikkat Çeken Detaylar
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti’nin aylardır merakla beklenen Cumhurbaşkanı adayı açıklandı AK Parti'nin Köşk adayını Mehmet Ali Şahin açıkladı. Şahin cumhurbaşkanı adaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu duyurdu. Erdoğan konuşmasında, "Halkın seçtiği cumhurbaşkanı ve halkın seçtiği başbakan Türkiye’yi uçuracaktır" dedi. Saat 12:12'de kürsüye çıkan Erdoğan saat 13:15'te konuşmasını tamamladı.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adaylığının açıklanmasından sonra ilk kez konuştu. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

* Alemlerin sahibi Allah'a hamdolsun, zaferin sahibi sadece Allah'tır.  

* Bizi kibirden muhafaza eyle ya Rabbi, bizi haksızlıktan beri eyle ya Rabbi... 

*Sen ki her şeye gücü yetensin. Bu mübarek günde dileğimiz odur ki, bu milleti bir kez daha zaferle müjdele yarabbi. bugün çıktığımız kutlu yolculuğu Türkiye için, milletimiz için, insanlık için hayırları vesile et yarabbim. Amin... Amin... Amin... 

*Kardeşlerim hepinize teşekkür ediyorum. Yol arkadaşlarımı yürekten selamlıyorum. Aziz milletimi, bizim bu heyecanımızı paylaşan, yer yüzündeki tüm dost ve kardeşlerimi selamlıyorum. Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanlığı için aday gösteren tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece... 

"YANIMA GELDİ, BUNLARI ANNEM GÖNDERDİ DEDİ" 

İstanbul’un yoksul mahallelerinden birindeydik. Kalabalığın içinden 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu yanıma geldi. Elini uzattı, elimi tuttu. Bunları annem gönderdi dedi. Annem, seçildikten sonra sakın bizi unutmasın dedi. İki tane bileziği elime tutuşturdu. Ben daha bir şey söyleyemeden, o yavrucak kaybolup gitti. O bilezikler İstanbul’dan büyükşehir başkanlığı makamında karşımda oldu. Ben asıl o gözleri unutmadım. 

*  Pınarhisar’da yatarken, karşımda hep o çocuğun bakışları vardı, o elime tutuşturduğu bilezikle bileğinden çıkardığı oyuncak bilezik. 

*AK Parti’yi kurarken gözümün önünde o çocuğun gözleri vardı. Attığım her imzada o gözler karşımdaydı. 

*Annesi seçildikten sonra bizi unutmasın demişti ya. Allah’a hamdolsun o büyük emaneti, büyük mesajı hiçbir zaman unutmadık, unutmadım. Biz siyaseti işte o temiz yürekler için yaptık. 

"SİYASET YAPTIK, ÇÜNKÜ..." 

* Diyarbakır Cezaevi’ndeki işkencelerin, Metris’teki adaletsizliğin hesabını sormak için siyaset yaptık. Başörtülü olduğu için üniversiteli kapılarından döndürülen gözü yaşlı kızlarımız için siyaseti yaptık. Cezaevinde çocuğunu ziyarete giden, ana dilini konuşması yasak olan evladıyla sadece bakışarak sohbet etmek zorunda kalan ciğeri yanık anneler için siyaset yaptık. 

* Biz siyaseti vatan için, istiklalimiz ve istikbalimiz için yaptık. Seçildikten sonra bizi unutmasın diyen tüm unutulmuşlar, kimliği kültürü hakları özgürlükleri tüm elinden alınmışlar için siyaset yaptık.  

"DİKLENMEDEN DİK DURDUK" 

* Kendimizi kabul ettirmenin derdine düşmedik. Diklenmeden dik durduk. Ağır başlı olduk, soğukkanlı olduk sabrettik. Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer olduğuna inandık. Göklerin üstünde bir karar olduğuna inandık. Her yenilgiyle daha da bilendik. Onlar dışladılar, biz daha da azmettik.  

"DİĞER PARTİLER LOKAL" 

*Son 30 Mart seçimlerinde de dikkat edelim, Türkiye’nin tüm illerinde AK Partimiz var. İşte kazandığımız ilçelerle neredeyse AK Partimiz var. Ama diğer siyasi partilere bakıyorsunuz, onlar lokal. Kimisi belli etnik unsurun, diğeri farklı, bir diğeri de kumsalların partisi olarak kalmış. 

*Türkiye'de her Cumhurbaşkanı seçiminde vesayet ile siyaset karşı karşıya geldi. Bugüne kadar Cumhurbaşkanı'nın devlet tarafında, milletin karşısında olmasını istiyorlardı. 

* Eğer seçilirsem, devletle milleti kucaklaştıran, milletin tarafını tutan bir Cumhurbaşkanı o makamda oturacak.

* Paralel yapılanmayla mücadeleye devam edeceğiz. Bu kirli yapıyı hukuk içinde, hızla tasfiye edeceğiz.

"ERDOĞAN OLMADAN AK PARTİ..." 

* Erdoğan olmadan AK Parti'nin olmayacağını düşünenler bu davayı anlamamış demektir.

"EŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM" 

* Bu tarihi anda eşime ve çocuklarıma sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Ben onlardan hep razı oldum, onların da zaman ayıramadığım için benden razı olmasını istiyorum. Teşkilatımız içinde kırdıklarım varsa özür diliyorum, helallik istiyorum. Bu vbir veda değil, bizim için her an yeni bir başlangıçtır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız