SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Konuşmam Çarpıtılmış"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:34:27
A- A+ PAYLAŞ
 
İkinci Ergenekon davasında tutuklu sanık eski İnönü Ünivestesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, suçlanmasına konu olan konuşmasına ilişkin belgenin tutukladıktan 2 yıl sonra mahkeme tarafından istendiğine dikkat çekip, “Geciken adalet adalet değildir” dedi.
 
Hilmioğlu, önceki gün gerçekleştirilen duruşmasında taleplerini dile getirirken hakkındaki suçlamalara bir kez daha yanıt verdi. Prof. Dr. Hilmioğlu, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yüz ve bacak nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’ın “Hastanemizin kurucusu Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, Prof. Dr. Mehmet Haberal’lar ve şu an İstanbul’da olan birçok hocamız bize bu yolu açtı” sözlerini anımsattı. “Bu nakli gerçekleştiren profesörün hislerini en iyi anlayan kişilerden birisiyim” diyen Hilmioğlu, Malatya’daki İnönü Üniversitesi’ne rektör olarak atandığında amacının “karaciğer nakli merkezi” kurmak olduğunu anlattı. Hilmioğlu şöyle konuştu:
 
“Dünyanın ikinci büyük karaciğer nakil merkezini kurdum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yatarken sirozlu hastaların karaciğer nakli için İnönü Üniversitesi’ne sevk edildiğine şahit oldum. İnönü Üniversitesi’ni bilimsel olarak birinci yapamadım, ama 53 devlet üniversitesi içinde ikinci yapabildim. Üniversitede bu hizmetleri gerçekleştiren ve korku iklimini yok eden bir kişi terörist olabilir mi” diye sordu.
 
Hilmioğlu, 30 Nisan 2007 tarihinde Turgut Özal Hastanesi’nde yeni bir birimin açılışında yaptığı konuşmanın tutuklanmasının temel nedenlerinin biri olduğuna dikkat çekti. 17 Nisan 2009 tarihinde tutuklandığını belirten Hilmioğlu, “Tutuklandıktan 4 ay sonra Ağustos 2009’da hazırlanan iddianamede konuşmamın içeriği yine tespit edilemeyerek ve üstelik çarpıtılarak iddianamaye konulmuştur” dedi.
 
Tutuklandıktan yaklaşık 2 yıl sonra konuşmasının içeriğiyle ilgili CD’nin Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden istendiğini anlatan Hilmioğlu, “Konuşmamın içeriğine ulaşmak internet ortamında birkaç saniye alır. Malatya’dan gelmesi ise en çok 24 saati alır. Buna rağmen bu konuşmayı yaptıktan 5 yıl sonra, tutuklandıktan 3 yıl sonra konuşmanın içeriği yeni istenmiştir. Geciken adalet adalet değildir” dedi. Hilmioğlu, iddianamede suçlamalara temel olan konuşmasıyla ilgili Malatya Cumhuriyet Savcılığı’nın 7 Kasım 2007 tarihinde görevsizlik kararı verdiğine dikkat çekerek, kararın getirtilmesini talep etti.
 
Akla mantığa uymuyor
 
Suçlanmasına neden olan konuşmayı ve iddianamedeki suçlamaları okuyan Hilmioğlu, “Ben bu cümleleri anlamadım. ‘İktidarda olan partinin yüzde 95 oy ile dahi iktidara gelemeyeceği...’ Zaten iktidarda. Böyle bir cümlenin akla mantığa uyan bir yanı yok. Konuşmamda darbenin ‘d’si geçmiyor. 2 defa demokrasi diyorum. Demokrasinin ‘d’sini darbenin ‘d’si olarak anlamışlar. Konuşmam bir defa çarpıtılmış” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız