SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Konuşmama Talimatı" Almış!

A- A+ PAYLAŞ
Valiliğin, Vilayet binası arkasındaki Vilayet Parkı’na yönelik hazırladığı bilinen proje sır gibi saklanırken, projeye yönelik sorular da cevap bekliyor
 
NEDEN KAMUOYUNA AÇIKLANMIYOR?
Malatya Valiliğinin vilayet binası arkasındaki Vilayet Parkı’na yönelik hazırladığı belirtilen proje, sır gibi saklanıyor. 
 
Malatya kent merkezinin akciğeri niteliğindeki yeşil alanın büyük ölçüde ortadan kaldırılmasını öngördüğü ileri sürülen proje konusunda Malatya Valiliği geçtiğimiz günlerde yazılı açıklama yaparak, parkın yeşil dokusunun korunacağını vurgulamasına karşın, projenin teknik ayrıntılarının ve görsellerinin medya ile paylaşılmaması, akıllara valilik açıklaması ile uygulanacak proje arasında ciddi çelişkiler olduğu endişesini yaratıyor.
 
VALİ YARDIMCISININ EŞİ..
Vilayet Parkı’na uygulanacağı belirtilen ve sır gibi saklanan projenin daha ilginç boyutunu ise, peyzaj projesinin Malatya Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş’ın eşi Tuba Işıktaş tarafından çizildiği iddiası oluşturuyor. 
 
Proje sahibi Malatya Valiliği’nde Vali Yardımcısı olan Sezer Işıktaş’ın eşinin tartışmalı bir projede proje müellifi ya da müelliflerinden biri olarak görev almasının etik olup olmadığının eleştirilmesinin yanı sıra proje müellifi ya da müelliflerine ödenecek telif ücreti konusunda da Malatya Valiliği ser verip sır vermiyor. 
 
Esenlik Şirketi yetkilileri, Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş’ın eşi Tuba Işıktaş’ın Ocak 2011 tarihinde Esenlik’te sözleşmeli peyzaj mimarı olarak işe alındığını ifade ederken, Tuba Işıktaş’ın Esenlik’le birlikte bir başka özel yapı şirketinin sahibi olduğu ya da bir yapı şirketi ile bağlantılı olarak çalıştığı da ileri sürülüyor. 
 
“BANA KONUŞMAMA TALİMATI VERİLDİ..” 
Vilayet Parkı’nın doğal yapısından yoksun bırakacağı, belediye tarafından otobüs durağı da yapılması düşünülen projeye ve projenin müellifinin Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş’ın eşi Tuba Işıktaş olup olmadığı konusundaki sorular için Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş’ın kapısını çalan basın mensupları Vali yardımcısından yanıt alamadı. Ancak Vali Yardımcısı Işıktaş ‘Sır Proje’ niteliğine büründürülen proje konusunda konuşmadı ve ‘Basınla görüşmemem konusunda talimat var’ diyerek konunun ne olduğunu dahi öğrenmeden gerek proje içeriği gerekse eşinin bu projedeki rolüne dair soruların da cevapsız kalmasını sağladı. 
 
Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş’ın eşi Tuba Işıktaş’ın Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun projeye dair nihai kararı çıkmadan Vilayet Parkı’nda çalışmaya başladığı, kesilecek ağaçlar ve yeni düzenlemeler konusunda yerinde tespitler yaptığı da belirtiliyor. 
 
Kamuoyu şimdi Malatya kent merkezinin akciğeri konumunda olan ve yüzlerce tescilli ağacı bünyesinde barındıran Vilayet Parkı’na yönelik şu soruların yanıtlanmasını bekliyor? 
 
1-Valilik açıklaması ile hazırlandığı belirtilen projenin teknik ayrıntıları ve görselleri neden medya ile paylaşılmıyor? 
 
2-Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun projeye dair nihai kararı çıkmadan alel-acele başlatılan ve eski Malatya Belediye binasının bir gece ansızın yıkılması öncesi çalışmaları hatırlatan tutumun nedenleri nelerdir? 
 
3-Malatya Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş projenin uygulanması konusunda Malatya Valiliği’nde ilgili-yetkili muhatap pozisyonunda olmasına karşın, Sezer Işıktaş’ın eşi Tuba Işıktaş’ın bu işin tam da merkezinde yer alması ne kadar etiktir? 
 
4-Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş’ın eşi Tuba Işıktaş nerede istihdam edilmektedir, kendisine ait özel şirketi veya özel yapı şirketleri ile ilişkisi var mıdır? 
 
5-Malatya Valiliği açıklamasında parkın otobüs durağına dönüştürülmesinin söz konusu olmadığı belirtilmektedir. Ancak Malatya Belediyesi Proje Geliştirme Birimi Başkanı Zeki Sarılar bölgenin otobüs durağına çevrilmesinin gündemde olduğunu ve buna yönelik iki ayrı proje hazırladıklarını söylemektedir. Valilik ile Malatya Belediyesi arasındaki bu çelişkinin arka planında ne var? 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız