SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Konuşmamı Engelleyemezsiniz!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Danışma Meclisi toplantısında Malatya'daki hastanelerin birleşmesine karşı olan Milletvekili Ömer Faruk Öz ile projeyi destekleyen Milletvekili İhsan Koca arasında tartışma yaşandı.

Reyyan Düğün Salonu'ndaki AKP Malatya İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında AKP Malatya milletvekili İhsan Koca'nın divan başkanlığında yapıldı. Toplantıya AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Başkanı Mustafa Şahin, ilçe ve belde belediye başkanları İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, mahalle temsilcileri ile çok sayıda parti yöneticisi katıldı.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, söz sırası kendisine geldiğinde kürsüye çıkarak, yaptığı konuşması esnasında, Malatya'daki 2 devlet hastanesinin birleştirilmesi projesini üstü kapalı eleştirerek, "Sayın Başbakanımız hep bürokratik oligarşi diyor. Bürokratlar bazı projeler hazırlıyorlar, bizim önümüze getiriyorlar. Yerse. Hayır. Şunu bilsinler ki, ne Malatya'da, ne Türkiye'de bu millete bir şeyleri dayatmanın hakkı da yok, haddi de değil. Bunu özellikle belirtiyorum. Eğer bir şey yapıyorsak, mutlaka benim teşkilatımla paylaşacaksın. Teşkilatım da bunu millet ile paylaşacak. Milletim, kamuoyu buna razı oluyorsa, yapılacak. Yoksa 'ben yaptım, oldu' mantalitesi ile birilerini mutlu etmek için ne Malatya'da, ne de Türkiye'de bir proje gerçekleşmez. Gerçekleşmeyecek de. Çok açık ve net söylüyorum. Benim milletime kimsenin eziyet çektirmeye hakkı da yok, haddi de yok. Bunu özellikle belirtiyorum" diye konuştu.

Divan başkanı olan Milletvekili İhsan Koca, Milletvekili Öz'e yönelik olarak, "O zaman bilmeden konuşuyorsunuz" diyerek, hastanelerle ilgili konuşmamasını istedi.

Bunun üzerine Öz, "Sayın vekilim, siz kendi görüşünüzü belirtmişsiniz, ben kendi görüşümü belirttim. Siz açıklama yaptığınızda.." derken, sözü kesen Koca, "Burada Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştiriyoruz. Sizin konuşmalarınız teşkilat çalışmalarını, aksaklıklar, eksiklikler üzerine ve güncel konular üzerinedir. Bunun dışındaki konuşmalarınız, değerlendirmeleriniz basına kapalı bölümde parti iç çalışması olarak yapılabilir. Baş üstüne. Bu konuda size sınırlandırma getirmemiz söz konusu değildir. Ama milletvekilleri arasında bir ihtilaf varmış, teşkilat ile milletvekilleri arasında ihtilaf varmış gibi, bir birimizden habersizmiş, diyalog kurmakta zorlanıyormuşuz gibi ayrı ayrı basına açıklamalar yapılması, bu hem partimize, hem de şahıs olarak bizlere zarar vermektedir. Bu hususu özellikle ifade etmek istiyorum. Sizi de bu konuda hassasiyet göstermeye davet ediyorum" dedi.

Bunun üzerine "teşekkür ederim" diyen Öz, "Herkesin kendisine göre bir düşüncesi vardır. Eğer milletvekili olmuş isek, hep beraber aynı şeyleri düşünmek, aynı şeyleri konuşmak zorunda değiliz. Mutlaka herkes seçilmiştir, ayrı bir vekildir. Herkesin Malatya'nın problemlerini çözümü noktasında kendisine özgün düşünceleri vardır. Mutlaka her konuda birlik olunacak diye bir şey yoktur" dedi. Araya giren Milletvekili Koca, "Sayın vekilim, ben farklı düşünmeyelim, hepimiz aynı düşünelim demedim" dedi.

Koca, tartışma esnasında Milletvekili Öz'ü başkalarının ifadeleri ile konuşmakla suçladı. Öz, "Sayın vekilim sen basın açıklaması yaparken bana mı danıştın, açıklama yaptın. Yok. Değerli arkadaşlar ben şunu söylüyorum, milletvekilleri olarak hep birlik beraberlik çalışacağız. Ama biz gerektiğinde farklı da düşünebileceğiz. Malatya'da böyle bir proje olduğunu kamuoyundan saklamanın bir anlamı yoktur" dedi. Araya giren Koca, "Kamuoyundan saklayan yoktur. Bu Malatya kamuoyu ile aylardır paylaşılmıştır. Siz bilmiyorsanız, bu sizin eksikliğinizdir" ifadesini kaydetti.

Tartışmanın devamında Öz, "Bir sağlık müdürü oturup karar veriyorsa, yanlış yapıyordur. Burada yüz tane yetkili vardır. Ben tekrar söylüyorum, kimse kimsenin konuşmasını engelleyemez" dedi.

Araya giren Koca, "Ben burada Divan Başkanıyım" derken Öz ise, "Olabilir, konuşmamı engelleyemezsiniz. Üslubunuza lütfen dikkat ediniz, hiç yakışmıyor. Bir milletvekili olarak, bir divan başkanı olarak bu üslubu yadırgadığımı belirtiyor, tüm Malatya kamuoyu adına kınıyorum. Teşkilatım nerede ben oradayım. Malatya kamuoyu nerede ben oradayım" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Divan Başkanı Milletvekili İhsan Koca, "Sayın vekil, Malatya kamuoyu hastanenin Şeker Fabrikası arazisine yapılmasına karşı. Ona da karşı mısınız?" diye sordu. Öz ise, "Evet" cevabını verdi. Sorularına devam eden Koca, "Malatya kamuoyu, sizin açıklamanızda, Batı'dan gelen hastaların Doğu'ya gitmesinde sıkıntı çekeceğini söylüyorsunuz. Yarın hastane Şeker Fabrikası'na yapılırsa, Doğu'dan gelen hastaların çekeceği sıkıntılara ne diyeceksiniz?" diye sordu. Milletvekili Öz ise, "Ben söylediklerimin arkasındayım. 2 sene sonra yapılacak bir işin, şuanda 2 sene sonra sisteme oturtmak, milleti allak, pullak edip, özel hastanelerin para kazanmasına müsaade etmeyeceğim" dedi.

Divan Başkanı Koca ise, "Kendi kendine rol yapma. Eğer parti içinde bir ihtilaf varsa, bu parti içinde basına kapalı olarak konuşulurdu, görüşülürdü. Bunun basının önünde konuşulması, sanki partide bir çatlak varmış, birbirine girmişler görüntüsü veriyor. Bunu benim kabul etmem mümkün değil. AK Parti 8 yıldır kemik gibi tek yumruk olmuştur. Bugünkü tartışmaya rağmen bundan sonra da tek yumruk olarak icraatlarına devam edecektir. kimsenin bireysel gücü buna engel olamayacaktır. Milletimiz bize yetki vermiştir ama, bize kelle kesme, kelle koparma yetkisi vermemiştir. Öyle gelişi güzel,duyumlarla bu memleket yönetilemez. Biz burada kelle kesen, kelle koparan insanlar değiliz" dedi.

Toplantıdaki tartışma Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün yerine oturması ile son buldu.

Toplantıyı bayan partililer arasında izleyen diğer milletvekili Öznur Çalık'ın, Öz ve Koca arasındaki tartışmayı endişeli bir yüz ifadesiyle izlediği gözlendi.

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız