SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Konuşturmayın Beni!'

A- A+ PAYLAŞ

Türk sinemasında birçok filme imza atan sinema yönetmeni Ülkü Erakalın, "Bugünkü filmler hakkında artık konuşturmayın beni. Belden aşağı, edepsizlik" dedi.

İnönü Üniversitesi'nde oynayacağı tiyatro sebebiyle Malatya'ya gelen sinema yönetmeni Ülkü Erakalın, Gazeteciler Cemiyeti'nde, Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay'la birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Eski filmlerle yeni filmlerin değerlendirmesini yapan Erakalın, "Nerede bizim filmlerimizdeki öz Türkçe. Bugünkü filmler hakkında artık konuşturmayın beni. Belden aşağı, edepsizlik. Türkçesi yok olmuş bir sinema ile karşı karşıyasınız. Bizim filmlerimizde bir eşek lafı dahi utanç vericiydi, küfürdü. Eşşek oğlu eşşek kelimesi bile kullanılsa filmde kullanır mı derdik" diye konuştu.

"Fatma Girik, Ediz Hun, Cüneyt Arkın gibi birçok ünlü sanatçıları, kimi düşünüyorsanız, hepsinin hocasıyım ben. Hepsine sinemayı ben öğrettim" diyen Erakalın, çekimi devam eden "Çığlık Çığlığa Sevda" adlı filmi hakkında, Zeki Müren'in ölümüne giden son 10 günü çektiğini ve Ekim ayında gösterime gireceğini söyledi.

Erakalın, "Çığlık çığlığa sevda filminde, Zeki Müren, ölüme gitmediğini, o ölümü zirvede tasarladığını iddia ediyorum ve bunu da filmimde ispat ediyorum. Filmde en önemli olan, unutulmaz Zeki Müren'i Ediz Hun'un oynamasıdır. Bilindiği gibi rahmetli Zeki Müren, bütün mal varlığını ve eserleri Türk Eğitim Vakfı ile Mehmetçik Vakfı'na bağışlamıştı. Zeki Müren'in müzikleri için Türk Eğitim Vakfı ile Mehmetçik Vakfı'ndan izin aldım" şeklinde konuştu.

Bu filmle festivallere katılacağını dile getiren Erakalın, "Belki Antalya, belki Adana Festivali olacak. Belki dış ülkeler olacak. Ekim ayından sonra bütün sinemalarda vizyona girecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız