SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konuşuluyor Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Topaloğlu (fotoğraftaki)'nun görevden alınması için AKP'nin 6 milletvekilinden Fuat Ölmeztoprak dışındaki 5'inin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la görüştükleri öne sürülürken, henüz bu konuda yapılmış resmi bir işlem olmadığı öğrenildi. Bu arada, Beydağı Devlet Hastanesi başhekimliği görevinden alındıktan sonra İdari Mahkeme'ye giden, iki kez de yürütmeyi durdurma kararıyla göreve dönen Dr. Nail Derelioğlu'nun, mahkemeyi kazandığı bu günlerde göreve başlatılmasının beklendiği haber alındı.

DR. TOPALOĞLU İÇİN 5 İMZA İDDİASI..
Halen hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'da bulunan Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Ortopedi Uzmanı Op.Dr. Bülent Topaloğlu'nun görevden alınması için AKP'nin 5 milletvekilinin Sağlık Bakanı Akdağ'a başvurdukları öne sürülüyor.

Dr. Topaloğlu'nun görevden alınmasıyla bu göreve aynı hastanenin hekimlerinden Dr. Vahap Boztepe veya Dr. Halil Aslan'ın getirilmesi için kulisler yapıldığı iddia ediliyor.

Konu Malatya'da yaygın bir şekilde konuşulurken ve yerel basında dile getirilirken, AKP yetkililerinden ve görevden alma için anlaştıkları, bakanla görüştükleri öne sürülen 5 AKP'li milletvekilinden herhangi bir yalanlama gelmemesi dikkat çekti.

DR. DERELİOĞLU'NUN DURUMU..
Öte yandan eski adı SSK olan Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine 2004 yılında AKP tarafından getirildikten 1.5 yıl sonra alınan ve yerine Bingöl'den Dr. İlhan Geçit'in atanması üzerine İdari Mahkeme'ye başvuran Dr. Nail Derelioğlu, bu mahkemenin verdiği "yürütmeyi durdurma" kararıyla daha önce 2 kez göreve dönmüştü. Dr. Derelioğlu, ikinci dönüşünde ise, eski başhekim ve AKP Milletvekili İhsan Koca'nın da "ihbarcı" olarak adlarının geçtiği bir yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmış, bir süre sonra serbest bırakılmış, kısa bir süre sonra da Hamidiye Camii çıkışında bir grubun saldırısına uğramış, bu olayla ilgili eski başhekim Dr. İlhan Geçit tutuklanmıştı. Dr. Derelioğlu ise yolsuzluk suçlamasıyla ilgili tutuklandığında aynı zamanda açığa alınmıştı.

İdare Mahkemesi'nde görevden alınmasının iptali ile ilgili davasının sonuçlandığı öğrenilen Dr. Derelioğlu'nun bu davayı kazandığı ve bugünlerde Başhekimlik görevine dönmesinin beklendiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız