SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konutlar Kurayla Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:49:33
Konutlar Kurayla Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Malatya’da yaptırılan 454 konut için kura çekimi yapılırken, 114 konut ise Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine teslim edildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda TOKİ konutları için düzenlenen kura çekimine Vali Vasip Şahin ile TOKİ yöneticileri ve kura çekimi için başvuruda bulanan vatandaşlar katıldı.

Vali Şahin, törende yaptığı konuşmada, kura çekimine katılanların ancak bir kısmını ev sahibi olacağını belirterek, kura çekiminde ev sahibi çıkmayanlara da başka bir zamanda ev sahibi olmaları dileğinde bulundu.

Vali Şahin, “Devletimiz ve hükümetimiz bir tane bile vatandaşımızın konutsuz kalmaması için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Gönül istiyor ki bütün vatandaşlarımız konut sahibi olsun, evinde, barkında huzur içerisinde otursun” dedi.

Vali Şahin, TOKİ’nin son 10 yıl içerisinde önemli projeleri hayata geçirdiğin ve 10 yılda 600 bin konut yaptığını söyleyerek, “TOKİ piyasada önemli bir düzenleyici rol üstlendi. Gerçekten TOKİ yıllar içerisinde kendi sektöründe destanlar yazdı” diye konuştu.

Vali Şahin TOKİ projelerinde şehit yakını ve gazilere kurasız olarak ev teslim edildiğini belirterek, “Toplum olarak gazilerimize ve şehit yakınlarımıza çok şey borçluyuz” ifadesini kullandı.

Kura çekiminin ilk bölümünde fiyatları 61 bin 935 ile 76 bin 673 TL arasında değişen ve 303 TL ile 375 TL arasında 180 ay vadede taksit imkanı sunulan toplam 225 adet 2+1 konutları için kura çekimi yapıldı. 2+1 konutları için 1 gazi yakını ve 157 engelli olmak üzere toplam 3 bin 317 kişi başvurdu.

Kura çekimin ikici bölümünde ise fiyatları 112 bin 870 TL ile 132 bin 748 TL arasında değişen, 705 TL ile bin 244 TL arasında 96 ile 108 ay vade ile taksit imkanı sunulan toplam 229 adet 3+1 konutları için 53’ü engelli olmak üzere toplam 993 kişi arasında kura çekildi.

Noter huzurunda gerçekleşen kura çekiminde ilk numarayı Vali Şahin çekti. Programda Malatya’da sürdürülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gece kondu sahiplerine 114 adet konut ise teslim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız