SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konutların 200 Günde Teslimi Hedefleniyor

0
Güncellendi - 2020-05-31 17:31:54
Konutların 200 Günde Teslimi Hedefleniyor
A- A+ PAYLAŞ

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya'nın Battalgazi ilçesinde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşasına başlanan konutların 200 günde teslim edilmesi hedefleniyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ilçede birçok konutun ağır hasar gördüğünü anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla depremzedeler için Orduzu Mahallesi Gelinci Tepesi'nde konut yapımına başlandığını söyledi.

Konutların ilk etap ihalesinin 21 Nisan'da tamamladığını hatırlatan Güder, şöyle devam etti:

"Şu an ilk etaptaki 668 konutun inşasına başladık, hızlı şekilde çalışmalar devam ediyor. İhalede konutların 200 günde bitirilme şartı konulmuştu. Kış başlamadan önce konutları ağır hasar görenleri buraya taşıyacağız. İkinci etap ise Erzurum Büyükşehir Belediyesinin firması tarafından inşa edilecek. Onlar da 553 konutu tamamlayarak evleri hasar gören insanlarımızın istifadesine sunacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın oluru ile ilçemize yaklaşık 2 bin 350 konut yapılacak. Bunların 350'si köy tipi konut projesi. Gelincik Tepesi'ne 1550 civarında konut yapılacak."

Güder, deprem nedeniyle yaşanan mağduriyeti gidermek istediklerini dile getirerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle konutların çevresine park, okul, sağlık binası gibi sosyal donatı alanlarının da yapılacağını sözlerine ekledi.

- "Binalar çok sağlam zemine kuruluyor"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de belediyelerine bağlı şirketin konutların ikinci etabının inşasını yapacağını belirterek bu nedenle bölgede incelemede bulunduklarını söyledi.

Zeminin kayalık ve oldukça sağlam olduğunu gördüğünü ifade eden Sekmen, "Hakikaten çok sert bir kaya söz konusu, bir yandan hafriyat, bir yandan da inşaat çalışmaları var. Bize belli bir süre tanındı, bu süre içerisinde konutları bitirerek TOKİ'ye teslim edeceğiz. Gördüğünüz gibi çok sağlam bir zemin söz konusu. Binalar çok sağlam zemine kuruluyor." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Harputlu (3 yıl önce)
    Niye erzurum belediyesi malatya yapamazmı insaat cısı bittiimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Harputlu isimli kullanıcı yorumuna
    Antin kuntin işler bunlar tanidik ihale ya da ihalesiz vs boşver :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sayın Osman Güder,Sivas caddesindeki ağır hasar sonucu yıkılan binalar içinde bir an önce imar olarak bir çalışma yapılsa da mağdur olan vatandaşlar da evlerini bir şekilde yapıp oturmak istiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşünceli (3 yıl önce)
    Vatandaş nasıl gidip gelecek ulaşım nasıl olacak maliyet iki kat artacak aldığı ücret asgari gerisini siz düşünün?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Düşünceli isimli kullanıcı yorumuna
    Orduzu gibi yer mi var havası suyu oturan vazgecemez gerçi adıyamanlilar doldu orası ayrı ha birde gelincik dediği yer merkeze arabayla en fazla on dk otobüsle de aynı sen düşünme bunları yorma kendini düşünmüşlerdir yetkililer
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Yaw başkan başka yer yokmuydu,allahın dağına konut yapıysınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Allah in dağ i saglam o yüzden sen demissin bak Allah in dağ i orası :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Goran (3 yıl önce)
    Dünki patlama da inanki deprem oldu zannettim zalımlar en sonunda gafamiza daş yağacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (3 yıl önce)
    Ramazan ayının ilk gününden beri günün farklı saatlerinde;habersiz bir şekilde dinamit patlatiliyor.Deprem psikolojisini atlatamayan çocuklar var .Yazık günah değil mi? Öncesinden haber vermek çok mu zor?
    0
    0
    Yanıtla