SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Konvoy Yapmayacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Veli Ağbaba, parti genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'ya yapacağı ziyarete ilişkin duyuru afişlerini asmak istedikleri bilbordlarda sorun yaşandığını, önce kendilerine söz verilmesine rağmen hiç bir gerekçe gösterilmeden bundan vazgeçen ilgili şirkete tepki gösterdi. Ağbaba, kendilerine gerekçe göstermeden bilbordları vermeyenlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın afişlerini asınca bundan neden vazgeçtiklerini ortaya çıktığını kaydetti. Ağbaba Cuma günü düzenlenecek olan mitinge Malatyalıların geniş bir katılım göstereceklerine inandıklarını da söyledi.

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, beraberinde Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın ve Merkez İlçe Başkanı Muhteşem Kartal ile bazı parti yöneticileriyle birlikte Sümerpark'taki Atlas Cafe'de bir basın toplantısı düzenledi.

Ağbaba, 23 Temmuz Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'ya geleceği ve saat 17.30'da Hükümet Meydanı'nda miting düzenleneceğini belirterek bu mitinge tüm Malatyalıların davetli olduğunu söyledi.

Ağbaba, Malatya kent içinde ve çevreyolunda trafik sıkıntısı yaşandığını, çevreyolunda alt geçit yapımlarını bitirilmemesi nedeniyle trafik sıkıntılarının daha da yaşyandığı bu günlerin göz önüne alındığını ve genel başkanları Kılıçdaroğlu'nun da isteği doğrultusunda çevreye ve Malatyalılara rahatsızlık vermemesi için Cuma günü havaalanından kent merkezine konvoy yapılmayacağını sadece Milletkili, İl ve Merkez ilçe başkanının Kılıçdaroğlu'nu havaalanından alarak miting alanına getirileceğini söyledi.

Mitingin başarılı geçmesi için parti yönetimi olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Ağbaba, mitingin ardından sonra parti yöneticileri, belediye başkanları ile il genel meclisi üyelerinin katılımıyla basına kapalı durum değerlendirmesine yönelik bir toplantı yapılacağını ve Cumartesi günü sabahta ilk olarak Pütürge ilçesine gideceklerini burada 2 dönemdir görev yapan Belediye Başkanı Necdet Ayaydın'ın çabasıyla yaptırılan ilçe girişi bulvarının ve diğer hizmetlerin açılışı yapılacağını ve ardından da dönüşte Beydağı Beldesi'ne gidileceğini buradan da Yazıhan ve daha sonra Fethiye beldesine gideceklerini söyledi. Ağbaba, Fethiye beldesinde çok amaçlı bir hizmet binasının açılışının yapılacağını ve geleneksel Lokma Günü düzenleneceğini kaydetti.

Ağbaba, Kılıçdaroğlu'nun son olarak Arguvan ilçesine giderek Türkü Festivali'ne katılacağını, bura da geçen yıl Arguvan'a gelen ve Kültür Merkezi yapımı sözü veren eski genel başkanları Deniz Baykal'ın bu sözünün de gerçekleştirilerek Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun büyük çabası, Arguvan Belediyesi ve İstanbul'daki Arguvanlıların katkısıyla Kültür Merkezi'nin temelinin de atılacağını vurguladı. Ağbaba, Kılıçdaroğlu'nun Cumartesi günü saaüt 17.50 dolaylarında özel uçakla Kayseri'ye gideceğini de kaydetti.

BİLBORD ŞİRKETİNE TEPKİ
Ağbaba, konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun Malatya'ya gelişine ilişkin duyuru afişlerini asmak istedikleri Bilbord'ları işleten şirketi eleştirdi.

Ağbaba 'Şehir Işıkları' şirketin işlettiği bilbordları kullanmak istemelerine rağmen önce evet denildiğini, bir gün sonra ise bundan vazgeçtiklerini, vazgeçmeye ilişkin de bir gerekçe sunmadıklarını vurguladı. Ağbaba, şirket ilgilisinin kabaca bilbordu vermeyeceklerini söylediğini, ancak bir gün sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın afişlerinin asılmasıyla kendilerine neden verilmediğini ortaya çıktığını kaydetti.

Ağbaba, "Biz, geçtiğimiz Perşembe günü mitingin olacağını kesinleştirdik. Biz de hemen Malatya'da bunu duyurabilmek için çeşitli yollar aradık. Bu yollardan birisi de Malatya'nın çeşitli yerlerinde 100 adet billboard var. Bunun için girişimlerde bulunduk ama bize yer olmadığı bildirildi. 3 özel firmanın billboardları kiraladığı söylendi. Biz de bu 3 firmadan biri olan özel bir dershaneye ulaştık. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Hiçbir karşılık beklemeden 5 bilbordun parasını bizim ödememiz şartıyla bize devrettiler. Ama maalesef Sayın Başbakanın programı açıklanır açıklanmaz bütün özel firmaların reklamları iptal edilerek, 91 bilboard AKP'ye tahsis edildi. Biz sadece 5 tanesini alabildik. Bunu Malatya halkının takdirlerine sunuyorum. Bu billboardları siyasi baskıyla bize kullandırtmadılar"

Ağbaba, megalaytlarda ise duyurularını yapabildiklerini söyledi.

AYAYDIN'IN ÇAĞRISI
Bu arada toplantıda bulunan Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Malatya'nın değil belki de Türkiye'de ilçe girişi açısından en büyük ve önemli bir bulvar yaptıklarını bunun açılışı için davet ettikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Pütürge'ye gelecek olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Ayaydın, belediyelere yeterli ödenekler verilmemesine rağmen böylesine önemli bir yatırımın nasıl yapıldığına yönelik soruyu yanıtlarken de " Biz bu bulvarı ihaleye çıkarmış olsaydık belki en azından 1 Milyon TL'ye mal olacaktı. Ancak kendi imkanlarımızla, İstanbul Ataşehir Belediye'sin desteği belediye çalışanları ve gönüllü çalışanlar sayesinde 150 bin liraya mal ettik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız