SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kooperatif Cinayeti Davası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Pancar Üreticileri Kooperatifi Müdürü Nusret Erbaş'ı öldüren eski kooperatif başkanı Mustafa Balaban hakkında, kasten adam öldürmek iddiasıyla müebbet hapis cezası isteniyor.

Malatya Pancar Üreticileri Kooperatifi'nde 25 Temmuz 2006 günü meydana gelen olayda, kooperatif müdürü Nusret Erbaş, çıkan tartışmada kooperatifin eski başkanı Mustafa Balaban (54) tarafından öldürülmüştü.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek iddiasıyla açılan davada müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başlayan Mustafa Balaban, duruşmada verdiği ifadesinde, "Kooperatif Müdürü, benimle uğraşıyordu. Kooperatifin parasını yediğimi, hırsız olduğumu söylüyordu. Olay günü, kooperatifin telefonundan beni arayarak bana hakaret etti. Ben de kooperatife, borcumu hesaplatmak için gittim. Odasına girdiğimde bana hakaret etti. Beni öldüreceğini söyleyip, masanın çekmecesine yönelince, ben de canımı kurtarmak için silahımı çekerek ateşledim" şeklinde konuştu.

Mahkemede dinlenen tanıklardan V.H. verdiği ifadesinde, "Kooperatife gelen Mustafa Balaban, müdüre hitaben, "Müfettiş gelecekmiş, kooperatife olan borcumu çıkartın" dedi. Müdür Bey de bize borçları çıkartmamızı söyledi. Müdür Bey, bana kooperatifin avukatını aramamı söyledi. Ben, bu işlerle meşgulken silah sesi duydum. Mustafa Balaban, Müdür Bey'in açık olan kapısından bir kaç el ateş etti. Ben de korkup dışarıya çıktım. Aralarında tartışma ve bağrışma olmadı. Ateş açıldığı esnada kapı açıktı" dedi.

Mahkeme heyeti, Mustafa Balaban'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız