SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kooperatif Cinayetinde Karar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Pancar Üreticileri Kooperatifi Müdürü Nusret Erbaş(üstteki fotoğrafta)'ı öldürdüğü iddiasıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan kooperatifin eski başkanı Mustafa Balaban (alttaki fotoğrafta gözlüklü) 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu arada güvenlik nedeniyle Malatya'ya alınan Şemdinli davasına da devam edildi.

KOOPERATİF CİNAYETİ..
Mahkeme heyeti, "kasten adam öldürmek" iddiasıyla ve müebbet hapis istemi ile yargılanan Mustafa B.'ye 25 yıl hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Malatya Pancar Üreticileri Kooperatifi'nde 25 Temmuz 2006 günü meydana gelen olayda, kooperatif müdürü Nusret Erbaş, çıkan tartışmada kooperatifin eski başkanı Mustafa Balaban (54) tarafından öldürülmüştü.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek iddiasıyla açılan davanın daha önceki duruşmasında Mustafa Balaban, "Kooperatif Müdürü, benimle uğraşıyordu. Kooperatifin parasını yediğimi, hırsız olduğumu söylüyordu. Olay günü, kooperatifin telefonundan beni arayarak bana hakaret etti. Ben de kooperatife, borcumu hesaplatmak için gittim. Odasına girdiğimde bana hakaret etti. Beni öldüreceğini söyleyip, masanın çekmecesine yönelince, ben de canımı kurtarmak için silahımı çekerek ateşledim" şeklinde konuşmuştu.

Ömürboyu hapisle cezalandırılmasının istendiği davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Mustafa Balaban, 1990'lı yılların ikinci yarısında kısa bir süre Malatyaspor Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

ŞEMDİNLİ DAVASI..
Bu arada Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım 2005 tarihindeki patlamanın ardından ateş açarak Ali Yılmaz'ın ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla suçlanan Jandarma Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un yargılanmasına Malatya'da devam edildi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya güvenlik gerekçesiyle Uzman Çavuş Tanju Çavuş katılmazken, duruşma taraf avukatlarının katılımı ile devam etti. Duruşmada Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un avukatı mahkeme heyetine Şemdinli'deki olaylar esnasında yolların kapandığını, lastik yakıldığını ve elektrik direklerini devrildiğini belirten 2 adet gazete kupürü ile yine bu olayları yansıdan 1 adet fotoğraf ve bir kamu görevlisinin evindeki eşyaların tahrip edildiğini gösteren 2 adet fotoğraf sundu.

Duruşma sonucunda ifadeleri alınmayan tanıkların ifadelerini alınması için yeniden adreslerin bulunduğu adli makamlara yazı yazılmasına karar verildi.

Mahkeme heyeti, olayda yaralandığı iddia edilen Abdulvahit Canan'ın vücudundaki mermi çekirdeğinin çıkartılamadığından çekirdeğin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi kararından vazgeçilmesine de karar verildi.
Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

FOTOĞRAFLAR: Üstteki fotoğraf öldürülen müdür Nusret Erbaş, Ortadaki fotoğraf cinayetten hemen sonra makam odası ve Erbaş'ın cesedi, Alttaki fotoğraf cinayet zanlısı Mustafa Balaban olaydan sonra Adliyeye getirilirken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız