SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kooperatif Cinayetinde Ömürboyu Hapis İstemi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Pancar Üreticileri Kooperatifi Müdürü Nusret Erbaş'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eski kooperatif başkanı Mustafa B. hakkında müebbet (ömürboyu) hapis cezası istendi.

Malatya Pancar Üreticileri Kooperatifi'nde 25 Temmuz 2006 tarihinde meydana gelen olayda, kooperatif müdürü Nusret Erbaş, kooperatifin eski başkanı Mustafa B. (54) tarafından tabanca ile 7 el ateş açılarak öldürülmüştü.

Olayla ilgili Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek iddiasıyla devam eden davada, Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi. Cumhuriyet Savcısı, kooperatif başkanı Mustafa B.'nın kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılarak müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunma için süre istemesi üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

BABA-OĞUL CİNAYETİ DAVASI..
Öte yandan Malatya'nın Darende İlçesi'nde hayvan otlatma kavgasında baba-oğulu öldürmekle suçlanan şahsın yargılanmasına devam edildi.

Darende İlçesi'ne bağlı Ayvalı Kasabası Yeni Mahalle Çaylak Yaylası Kuzucuk Deresi mevkiinde 28 Mayıs 2006 tarihinde hayvanların merada otlatılması sebebiyle meydana gelen kavgada, V.T. (50) adlı şahıs, tabancayla ateş açması sonucunda Hanifi Karagülle (51) ve oğlu Ahmet Karagülle'yi (21) öldürmüştü.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürme suçundan 2 kez müebbet hapis istenen V.T. ile haklarında cinayete iştirakten 15 yıla kadar hapisleri istenen eşi M.T. (50) ve oğlu M.T.'nin (27) yargılanmalarına devam edildi.

Bugünkü duruşmada, bazı tanıkların dinlenmesi için bir sonraki duruşmada hazır edilmeleri, olay yeri CD'lerinin mahkemeye gönderilmesi için duruşmayı ileriki bir tarihi erteleyerek, katil zanlısı V.T.'nin ve oğlu M.T.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız