SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koordinasyon Eksikliğinden.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:35:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği’nin başlattığı Başarıya Doğru Projesi kapsamında yapılan iki deneme sınavında öğrencilerin SBS ve YGS başarılarının düşük olmasının koordinasyon eksikliğinden olabileceği bildirildi. 

Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Başarıya Doğru Projesi kapsamında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) deneme sınavlarını değerlendirdi. Yıldırım, “Başarıya Doğru Projesinin amacı, hem Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yani lise giriş sınavında, hem de Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) yani üniversiteye giriş sınavında başarıyı arttırmaktır. Bu kapsamda, şu ana kadar iki deneme sınavı yapıldı. Üçüncü sınav da yapılacak. Ancak yapılan deneme sınavlarında başarı oranı istenen seviyede olmamıştır. Bunun nedeni birçoktur. Birinci nedeni, özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü’nden başlanarak iyi bir koordinasyonun yapılması gerektiğini düşünüyoruz. İyi bir koordinasyon yapıldığında başarının göreceli olarak arttığını git gide göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Halbuki Malatyamız, genel anlamda SBS ve YGS’de 18 ile 25.sıralarda idi. Üniversite yerleştirmede çok düşük olduğunu görüyoruz” diyen Yıldırım, “SBS ve YGS’de başarının istenen düzeyde olmaması nedeniyle sendika olarak üzerimize düşün bütün çalışmaları yapmaya hazırız. Amacımız Malatya’yı ilk 10 içinde görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Valiliği’nin Başarıya Doğru Projesi kapsamında yapılan deneme sınav sonuçlarına göre, SBS denemesinin 1’incisinde 273,255 ortalama puan aldığı, 2. aşama sınavına ise 280,955 ortalama puan alındığı bildirildi.

LYS birinci etaba ortalama 173,409 puan aldığı, 2. sınava ise ortalama 178,38 puan alındığı açıklanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız