SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Koordinasyon İçin Kullanacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından Malatya Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı'nın organizasyonu ile Malatya'da "DAP Önceliklendirme ve Güncelleme Çalışması" toplantısı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi'nin eski salondaki toplantıya Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Elazığ Valisi Muammer Erol ile Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Malatya Vali vekili İnci Sezer Becel, DPT Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerindeki kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Toplantıda konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, "DAP Projesinin bugüne kadar neler olmuş, bundan sonra neler olacak. Kısaca toplantıda bu konu görüşülecek. Projenin hedefleri ve uygulama şekilleri konuşulacak" dedi.

DPT Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, "Doğu Anadolu Projesi 2000 yılında Doğu Anadolu bölgesinde 16 ilimizi kapsayan 5 ilimizin koordinatörlüğünde başlatıldı. O günden bugüne kadar birçok ilave çalışmalar yürütüldü. Bu süre içinde çok önemli değişimler yaşandı. Bölgesel kalkınma projeleri önem ve özellik kazandı. Bu projeler siyasi anlamda sahiplendi. Yeni dönemde 3 ayağı olan bir süreç başlattık. Birincisi ve en önemlisi bölgelerimizde öncelikleri tespit ediyoruz. İkincisi merkezdeki kurum ve kuruluşlardan görüş ve öneri alıyoruz. Üçüncü ayakta ise sivil toplum kuruluşlarından görüş ve öneri sunduk. Sivil toplum kuruluşlarının kendi faaliyet projelerini ortaya koymalarını istedik. Onlarında paydaş olarak ellerini taşın altına koymalarını istedik. Ortaya çıkan taslak bölgemizde bir kez daha gözden geçirilecek. Bölgesel anlamda koordinasyon konusunda kalkınma ajanslarını kullanacağız" diye konuştu.

DPT Uzmanı Ahmet Şimşek ise, Doğu Anadolu Bölgesindeki sıkıntıları şu şekilde aktardı;

"Tarım ve diğer sektörler arasında iş gücü verimliliği farkları, Yeterli ölçüde sanayiye ve özellikle imalat sanayine sahip olmaması ve sanayi ve diğer sektörlerde alt sektörler ve bölgeler arasında verimlilik farkları. "Şimşek, DAP Projesinin gerekli finansman ve kurumsal alt yapı ile desteklenmediğinden istenilen düzeyde etkili olamadığını belirterek, bölgenin kalkınmasına yönelik programlara olan ihtiyacın devam ettiğini söyledi.

Toplantıda DAP Önceliklendirme ve Güncelleme Çalışması çerçevesindeki yapılacak çalışmalar ise şu şekilde sıralandı, "Tarım ve Hayvancılık ve kırsal alanda yapısal dönüşümün temelleri güçlendirilecektir. Beşiri ve sosyal sermayenin gelişimi desteklenerek, kurumsal kapasiteler arttırılacaktır. İşletmelerin rekabet gücü arttırılacaktır. Fiziki alt yapı iyileştirilecektir" denildi.

Toplantıya katılan kurum ve kuruluşlardan gelen öneriler alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız