SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köpek Havlamış, Bombacı Kaçmış!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir işadamının otomobilin altına bomba yerleştiren şebekenin planın, otomobilin altına bomba düzeneği yerleştirilirken köpeğin havlaması üzerine bozulduğu ortaya çıktı.

Malatya'da 29 Temmuz 2009 tarihinde bir işadamının otomobilinin altına bomba yerleştirilmesi olayı ile ilgili detaylar 2'si tutuklu toplam 6 şüphelinin yargılandığı Malatya 2. ağır Ceza Mahkemesi'nde Cumhuriyet Savcısının verdiği mütalaada ortaya çıktı.

Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada, 29 Temmuz 2009 tarihinde Malatya merkez Özalper Mahallesi Turgut Özal caddesi üzerinde meydana gelen olayda, işadamı Ş.İ.U.'nin zaman zaman kullandığı bahçeli evinin önündeki 44 KR 553 plakalı otomobilin altına giren M.S. adlı şüpheli, burada otomobilin altına kendi hazırladığı bomba düzeneğini yerleştirirken, köpeğin havladığı ve binada bekçilik yapan K.O. 'nun gelip aracı kontrol etmek istediği esnada şüphelinin ve uzakta kendisini araç ile bekleyen Y. B. ve
İ.P.'nin kaçtığı, M.S.'nin kaçarken bekçiye 1 el tabanca ile ateş açtığı belirtildi.

M.S., Y.B. ve İ.P.'nin Malatya'da ses getirebilecek bir eylem gerçekleştirip, maddi durumu iyi olan birinden para alma yönünde anlaşma yaptıkları, Y.B.'nin planlama ve azmettirmesi ile elektrik işi yaparken iflas eden M.S.'nin bomba düzeneğini oluşturduğu, tahsilat işi yaptığı iddia edilen İ.P.'nin ise olay yerine araç kiralayarak şahısları götürdüğü kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı halen olaydan dolayı tutuklu yargılanan İ.P. ve M.S. hakkında "Geceleyin birden fazla kişi ile birlikte silahla yağma suçuna teşebbüs" suçu ile "Bomba niteliğinde patlayıcı madde bulundurmak" suçundan ceza verilmesini isterken, Y.B. hakkında ise, "Birden fazla kişi ile birlikte geceleyin ilahla yağma suçuna azmettirme" ve "Patlayıcı bomba bulundurmaya azmettirme" suçlarından ceza verilmesi talep edildi.

Mütalaada, R.D. hakkında "İşlenmiş olduğunu bildiği suçu ihbar etmemek" suçundan, sanık M.A. hakkında, "Ruhsatsız silah bulundurmaktan" ve S.M. hakkında da "Evinde ateşli silah mermisi bulundurma" suçlarından ceza verilmesi istendi.

Mahkeme heyeti tarafların esas hakkındaki savunmaları için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız