SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Köprü 2008'de Bitecek..'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Malatya'daki karayolu ve köprü yapım çalışmaları ile ilgili olarak, kendisini ziyaret eden AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt'a açıklamalarda bulundu.

Başkurt'un özel kaleminden milletvekili ile Karayolları Genel Müdürü görüşmesi hakkında şu bilgiler verildi:

“* Bölünmüş Yol:

2002 yılına kadar Malatya’ya yapılan bölünmüş yol toplam 32,8 km iken 2002’den günümüze toplam 98 km bölünmüş yol Malatya’ya kazandırılmıştır.

Yine 2002 yılından günümüze toplam 58 km yol güzergahında iyileştirme yapılmıştır.

1998-2002 yılları arasında 541 km asfalt onarımı yapılmışken 2002’den bugüne toplam 917 km asfalt sathi kaplama onarımı yapılmıştır.

* Havaalanı Yolu Bilgi Notu:

Malatya’nın prestij ve protokolü açısından hayati öneme sahip olan toplam 18 km uzunluğundaki havaalanı yolunda 2005 ve 2006 yıllarındaki çalışmalarla Özal Köyü girişine kadar olan 5 km.lik kesim sathi kaplama asfalt seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılmıştır.

2007 çalışma sezonunda TCK-İl Özel İdare ve ihaleli olarak toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı çalışmalarına devam edilecek olup kalan 13 km lik kesim sathi kaplamalı asfalt seviyesinde bitirilmesi planlanmıştır. Çalışmalar devam etmektedir.

18 km.lik havaalanı yolu 2007 yılı yatırım programına alınmış olup proje tutarı 24.190.000 YTL’dir. Ayrıca bu yol üzerinde bulunan Sultansuyu Köprüsü (60 mt açıklığında) ihale aşamasında olup 2007 yılı içerisinde bitirilecektir.

* Beylerderesi Köprüsü:

420 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğinde, 54 metre ortalama ayak yüksekliği olan köprüye bu zamana kadar 3.050.000 YTL harcama yapılmıştır. Bu parayla köprünün, 4 nolu ayak imalatı ve 3 nolu orta ayak kazısı tamamlanmıştır. 2007 yılı ödeneği olan 4.000.000 YTL ile 3 nolu ayağın temeli tamamlandıktan sonra elavasyon imalatı yapılacaktır. Sağlanacak ek ödenekle 2 nolu orta ayağın temel imalat çalışmalarına başlanacaktır.

Nato Petrol Boru Hattının 2 nolu orta ayak temeline isabet etmesi nedeniyle söz konusu hattın deplase işi, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce 69.217 YTL bedelle ihale edilmiş olup işe başlanmıştır.

1 Nolu kenar ayakta çalışma izni alınma konusunda 2.Ordu Komutanlığı (Eski Şoför Okulu) ile istişareler devam etmektedir. 2008 yılında bu köprünün hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

* Malatya Çevre Yolunda Yapılacak Üst Geçitler:

1- Turan Emeksiz(Milli Egemenlik) Akpınar Kavşağı Üst Geçidi:

Toplam uzunluğu 800 metre olan üst geçit köprüsünün ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılacak olup ihale süreci devam etmektedir.

2- Sanayi Kavşağı (Eski Otogar) Üst Geçidi:

Toplam uzunluğu 300 metre olan üst geçit köprüsünün ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yakın zamanda yapılacak olup ihale süreci devam etmektedir.

• Her iki Köpürünün 2007 yılı ödeneği 2.400.000 YTL olup, ihalenin yapılmasına müteakip 2007 yılı içerisinde çalışmalara başlanacaktır.

* Adıyaman-Yeşilyurt-Malatya Yolu

Toplam 111 km uzunluğunda kesim halinde yatırım programında yer alan bu yolun 55 km lik Çelikhan-Adıyaman arası 1994 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. I.Kısmı oluşturan 22 km lik Malatya kısmında toprak işleri ve sanat yapıları çalışmaları devam etmekte olup, 16 km lik kesim asfalt seviyesinde tamamlanmıştır. Arada kalan 34 km lik 3 kesimin yol yapımı ihalesinin yapılması ile mevcut Adıyaman-Malatya bağlantısı 74 km kısalacaktır. 34 km lik kesimin yaklaşık proje maliyeti 30.000.000 YTL dir.

NOT: Hekimhan Kavşağı-Yeşilyurt arası Bölünmüş yol olarak yapılması çalışmaları devam etmekte olup, toprak işleri ve sanat yapıları tamamlanmıştır. Üst yapı çalışmaları devam etmektedir. 2007 yılı içerisinde asfalt sathi kaplama seviyesinde bitirilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca bu kesimde Yeşilyurt ve Yakınca ayrımlarına 2 adet kavşak yapılacaktır. Maliyeti 3.000.000 YTL’dir.

Bu yolu yapan müteahhidi de alarak Karayolları Genel Müdürü’nün makamına giden BAŞKURT, “müteahhidimizden memnunuz sözünde durarak vaktinden evvel yolu tamamladı mazeret değil hizmet üretti” dedi. Karayolları Genel Müdürü de bu yol için 3 trilyon ek ödenek gönderileceğini ifade etti.

* Malatya Kuzey Çevre Yolu

Malatya-Kayseri yolu kavşağından başlayarak Malatya-Elazığ yolu üzerindeki Pütürge ayrımında bitirilecek olan yeni Malatya Çevre Yolu 44.8 km uzunluğunda olup, 26 metre genişliğinde olacaktır. Proje çalışmaları bu yıl tamamlanacaktır. Kamulaştırma işlemlerinin ardından yatırım programına alınarak yol yapım çalışmalarına başlanabilecektir.

* Malatya Çevre Yolu BSK Yapımı

Malatya Çevre Yolu BSK yapımı drenaj, bordür, yapım işi ihale aşamasında olup yapılacak proje maliyeti 10.000.000 YTL’dir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız