SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köprüde Son Segment Takıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:45:02
Köprüde Son Segment Takıldı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın Ağın ilçesinde yapımı devam eden 520 metre uzunluğunda Karamağara Köprüsü'nün son segmenti konuldu.

Elazığ ile Ağın ilçesini bir birine bağlayıp, feribotla ulaşımı ortadan kaldırarak zaman kazandırıp, ulaşımı rahatlatacak olan 520 metre uzunluğundaki Karamağara Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprünün son segmenti dün feribotla birleşme noktasına getirildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu son segment vinçler yardımı ile köprüye çekilerek monte edildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ağın İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, "Ağın Karamağara Köprüsü'nün son segmenti de yerine konularak, köprümüzün iki yakası birleşmiştir. Bundan sonra ikincil çalışmalar olan köprünün korkuluklarının, bariyerlerinin yapılması ışıklandırılması, asfaltlanması ve bağlantı yollarının yapılması çalışmaları da hızlı bir şekilde devam edecektir. 40 yıldır büyük bir hasretle beklenen köprümüzden en geç bu yılın sonuna doğru araç geçişine açılması sağlanacak" dedi.

2015 yılının Ağın için bir milat olduğunu kaydeden Kaymakam Yakınoğlu, "Köprümüzün açılmasıyla birlikte Ağın'ın gelişmesinin önünde en büyük sorunu olan ulaşım meselesi halledilmiş olacak. Eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi zenginliğe sahip olan ilçemizin bu potansiyelinin ortaya çıkarılması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir. Badem Adası'na yapılması planlanan restoran ve konaklama bölümü bulunan öğretmenevi ve sosyal tesisleri ile birlikte, marina, yürüyüş, bisiklet yolu, yüzer havuz ve mesire alanı dahil sosyal ve sportif altyapı çalışmalarımızın da bir sene içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine açılmasını planlamaktayız. Köprümüzün açılması ve ilçemizin turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik yukarıda belirtilen projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Ağın, Elazığ ilimizin yeni bir cazibe merkezi olmaya adaydır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız