SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Köprülerin Kurulması Gerekiyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:48:44
'Köprülerin Kurulması Gerekiyor'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi 48 Öğrenci Topluluğunun temsilcileri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile biraraya geldi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üniversite ile şehir arasındaki köprülerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Battalgazi Belediyesi toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanı sıra 48 Öğrenci Topluluğunun temsilcileri katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üniversite şehir ilişkisine dikkat çekerek, "Üniversite ile şehir arasındaki ilişkilerin, köprülerin kurulması ve trafiğin düzgün bir şekilde işlemesi gerekir. Öğrenci topluluğu olarak sizleri zaman zaman bir ideolojik alana  kanalize etmek isteyenler olabilir. Bir siyasi partinin fanatizmi yapmak isteyenler olabilir. Cemaatin, cemiyetin, meşrebin, tarikatın içine dahil etmeye çalışabilirler. Sakın bunlara itibar etmeyin. Herkesten bir şeyler alın. Ama kendi değerlerinizi yitirmeyin. Değerler bizler için önemlidir. Ve Kutsaldır. Kişinin belleği, kimliği ve hafızası önemlidir. Sizler, zihniniz başkasına ipotek ettiğiniz zaman bir anlamı kalmaz. Sizler fikirlerinizi başkalarına ipotek ettirmeyin. Sizin fikirleriniz ve düşünceleriniz belediye için yön haritası olur ve yön pusulası olur. Dolayısıyla sizlerin düşünceleri, bizim katılımcı belediyecilik anlamında önemli bir katkı sağlar. Diğer bir belediyecilik anlayışımız ise Sosyal belediyeciliktir. Halk oyunları, Halk müziği, gezme, konferanslar, paneller bir sosyal belediyecilik anlayışıdır. Diğer bir belediyecilik anlayışı da, Kültür belediyeciliğidir.Maddi manevi tüm değerlerin ortak bileşkesine bizler kültür diyoruz" dedi.

Başkan Gürkan, Eski Malatya'da üniversiteye yer tahsisi için yaptıkları girişimlere dikkat çekerek, "Biz belediye olarak, Türkiye'deki diğer belediyelerden farkımız ise, üniversite kurma aşamasında olan bir belediyeyiz. Bunun için Battalgazi kampüsü içerisindeki o alanın askeriyeden alınması ve üniversiteye devredilmesi, bir belediye için çok sıkıntılı dönemde bile, oradaki 800 dönüm yerin üniversiteye verilmesi, Türkiye'deki belediyecilik anlamında çok büyük fedakarlıktır. Rant hesabı yapmadan Üniversitemize verip, eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmesi açısından büyük fedakarlık yaptık. Ayrıca Ziraat ve Su ürünleri ile ilgili fakültenin çalışmaları başlatılmış, buradaki senatodan ve YÖK'ün genel kurulundan ve Bakanlar kurulundan kararını da çıkartan bir belediyeyiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız