SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köprülü Kavşaklar İhaleye Çıkıyor

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bölgeye prestij kazandıracak" dediği ve yapımı süren Sümerparkpark alanını basına gezdirdi, 25 trilyonluk köprülü üst geçit projesinin ihalesinin de 21 Ağustos'ta yapılacağını söyledi.

Akın'ın Sümerpark gezisi ve köprülü geçitlerle ilgili açıklamalarının yeraldığı Belediye Basın Bürosu bülteni şöyle:

"Bölgenin en büyük, Türkiye'nin ise sayılı parklarından birisi olan Sümerpark'ın inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, basın mensupları ile birlikte parktaki çalışmaları gezerek, basın mensuplarına bilgiler verdi.

2 Ağustos Perşembe günü gerçekleşen ziyarete Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Sümerpark inşaatının temelinin geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını ve Kasım'2007 tarihinde bitirilmesinin planlandığını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Sümerpark’ın bittiğinde Malatya ve bölgeye prestij kazandıracağını söyledi.

Sümerpark’ta sürdürülen çalışmalar neticesinde şu ana kadar bina tesislerinin yüzde 95 oranında tamamlandığını ve çalışmaların süratle devam ettiğini söyleyen Başkan Akın, "Parkımız hizmete girdiğinde bu bölge başta olmak üzere bütün Malatya'ya fevkalade büyük katkıları olacaktır. Ayrıca bu bölgedeki gayrimenkullerin değeri bu park sayesinde fevkalade artacaktır. Bu park bir prestij haline gelmiştir" dedi.

Net alanı 108 dönüm olan Sümerpark'ın yüzde 50’si yeşil alan ve ağaçlandırma ile kaplanırken, diğer yarısına da değişik sanat, spor ve yürüyüş alanları yapılıyor.

Sümerpark projesi içerisinde, koşu parkurları, gezinti alanları, anfi tiyatro, doğal göletler, seyir kulesi, su havuzları, basketbol sahaları, halı saha, tavla sahası, satranç sahası, yazlık ve kışlık piknik alanları, tenis kortları, kış bahçesi, kuş evi, kafeteryalar, büfe, satış büfeleri, sanat evi, midilli ahırları, engelliler için yürüyüş ve gezinti alanı, bisiklet yolları ve benzeri alanlar bulunuyor.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın, konuşmasında Malatya Belediyesi tarihinde yaptıkları araç alt geçitleri, yağmursuyu drenaj kanalları, beydağı eteklerinin imara açılması, kentsel dönüşüm planları gibi hizmetlere ek olarak, Bayındırlık Bakanlığı ile yaptıkları protokolle sanayi, emeksiz, fuzuli ve adliye kavşaklarına yapılacak olan 1150 metre uzunluğunda, yaklaşık 25 trilyonluk Köprülü üst geçit projesinin 21 Ağustos 2007 tarihinde ihale edileceğini söyledi.

Öte yandan gezi sırasında parkta bulunan çocuklar Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a parkın yapımından dolayı teşekkür ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız