SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köprünün Projesi Tamam

A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Demiryolu Köprüsü’nün karayolu geçişlerine de uygun hale getirilmesi için yapılan etüt çalışmaları tamamlandı. Yatırım programına alınması aşamasında olan projenin hayata geçirilmesiyle, feribotlarla yapılan ulaşımın zorlukları da ortadan kalkacak.  2030 metre uzunluğunda olan ve Türkiye’nin en uzun demiryolu köprüsü özelliğine sahip olan köprü, projenin tamamlanmasıyla ülkemizin ilk çift katlı en uzun köprüsü özelliğini de kazanacak.

 

Konuyla ilgili Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle ; .

“Karakaya- Fırat Demiryolu Köprüsünün aynı zamanda karayolu geçişine de uygun hale getirilmesine dönük etüt-proje çalışmaları tamamlanarak projenin Yatırım Programına alınması aşamasına gelinmiştir.

Elazığ’ın Baskil İlçesi ile ilimiz Battalgazi ilçesi arasında, var olan ekonomik ve sosyal bağlar nedeniyle, karşılıklı olarak süren insan, tarımsal ürün ve ticaret trafiği halihazırda sadece feribotla sağlanabilmektedir. Feribotla sağlanan kısıtlı ulaşım nedeniyle karşılaşılan zorluklar ve geçmişte yaşanan elim kaza nedeniyle iki ilçe arasında karayolu ulaşımının sağlanmasına dönük, yöre halkının talebi uzun süreden beri dile getirilmekteydi. Bu talep doğrultusunda Valiliğimizce başlatılan ön inceleme ve değerlendirme çalışmaları sonunda; İlimiz Battalgazi İlçesi ile Elazığ’ın Baskil İlçesi arasında Karakaya Baraj gölü üzerinde bulunan ve 2030 m uzunluğuyla ülkemizin en uzun demiryolu köprüsü olan Karakaya- Fırat köprüsünün, çift katlı hale dönüştürülerek demiryolu ulaşımının yanında karayolu ulaşımına da uygun hale getirilebileceği ve iki ilçe arasında halihazırda sadece feribotla sağlanan ulaşımın karayolu ile sağlanabileceği görülmüştür.

Valiliğimizce başlatılan etüt çalışmaları kapsamında, benzer nitelikteki projelerde deneyimli yabancı uzman ve ülkemizin önde gelen Üniversitelerinden davet edilen akademisyenlerden oluşan ihtisas heyetince yapılan çalışma sonunda, projenin teknik olarak “mümkün” olduğu tespit edilmiştir. Teknik olarak uygunluğunun belirlenmesi üzerine İl Özel İdaresine inşaat projesi tamamlatılmış ve projeye ilişkin olarak Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğünün muvafakati alınmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü arasında karşılıklı olarak teknik değerlendirme ve uygulama detaylarının belirlenmesine dönük çalışmalar olumlu yönde devam etmektedir. Proje, yatırım programına alınma aşamasında bulunmaktadır.

Projenin yatırım programına alınması ve yeterli ödenek tahsisi ile bir an evvel tamamlanmasına dönük, ilgili merkezi idare birimleri nezdinde, girişimlerimiz sürmektedir. 

Projenin hayata geçmesiyle ilimiz ve Baskil ilçesi arasında halihazırda kısıtlı imkanlara rağmen sürmekte olan yoğun sosyal ve ekonomik trafiğin daha da artacağı ve yöreye önemli bir dinamizm getireceği beklenmektedir. Projenin tamamlanmasıyla yöre ekonomisine sağlanacak büyük katkı yanında ülkemizin ilk ve tek en uzun çift katlı köprüsü de ilimize kazandırılmış olacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız