SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köprüyü Geçene Kadarmış!

A- A+ PAYLAŞ

Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk hareketinin fitilini ateşleyen isim olan ve haftalarca süren isyan sırasında birçok kişi tarafından lider olarak görülen Google yöneticisi Vail Gonim'in, dünkü gösterilerde konuşma yapmak için kürsüye çıkmasına izin verilmedi.

Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda "Zafer Cuması" isimli gösteriler sırasında konuşma yapmak için kürsüye çıkmak isteyen Gonim, 50 yıllık sürgünden dönen din adamı Yusuf el Kardavi'nin korumaları tarafından yaka paça uzaklaştırıldı.

AFP haber ajansı, oldukça sinirli olduğu gözlenen Gonim'in meydandan yüzünü Mısır bayrağıyla gizleyerek ayrıldığını bildirdi.

Müslüman Kardeşler’in ideologlarından olan ve 1961 yılından bu yana Katar'da yaşayan 84 yaşındaki Kardavi, Tahrir'deki Cuma hutbesinde, Arap liderlere halkı dinlemeleri ve yapıcı diyalog kurmaları çağrısında bulundu.

Uydudan yayın yapan El Cezire’de ‘Şeriat ve Yaşam’ adlı program hazırlayıp sunan ve Arap dünyasında 40 milyondan fazla taraftarı olduğu belirtilen Şeyh Kardavi, siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını, yeni bir hükümet kurulmasını ve en hızlı şekilde seçimlere gidilmesini istedi.

Müslüman Kardeşler hareketi içinde sözü geçen, ancak bağımsız olan Kardavi, 18 günlük gösterilerde ölen Mısırlılar anısına da dua ettirdi.

Tahrir Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 milyon Mısırlı dün "Mübareksiz dönemi" kutladı. Cuma namazını hep birlikte kılan topluluk, "Başardık" sloganları atarak, ellerinde Mısır bayraklarıyla marşlar söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız