SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kopya İddiası Güçlendi'

A- A+ PAYLAŞ

Kopya skandalı nedeniyle tekrar yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarını 'http://www.osym.gov.tr/' adresinden öğrenilebiliyor.

ÖZCAN: KOPYA İDDİASI GÜÇLENDİ
KPSS Eğitim Bilimleri sınavında tam puan alan çıkmadı. 10 Temmuz'da gerçekleştirilen ve kopya skandalı yüzünden iptal edilip tekrar yapılan sınavda tam puan alan çıkmadı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ''Tam puan yok, kopya iddiası güçlendi. Top Savcılık'ta'' dedi.

YÖK, Devlet Denetleme Kurulu’nun yürüttüğü ortak çalışmalar sonrasında 10 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS Eğitim Bilimleri testinde kopya şüpheleri kesinleşmiş, sınava giren 280 bin öğretmen adayından 350 kişi tam puan almıştı.

Soruların sızdırıldığı gerekçesiyle Eğitim Bilimleri testi iptal edilmiş, sınav 31 Ekim'de tekrar gerçekleştirilmişti.

TAM PUAN ALAN YOK
Sonuçların açıklanmasından bir kaç saat önce YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, TRT muhabirine KPSS Eğitim Bilimleri sonuçlarına ilişkin ipuçları verdi.

Özcan, tekrar edilen sınavda hiçbir adayın tüm soruları doğru cevaplayamadığını açıkladı. Özcan, ''Tam puan alamadığına göre kopya iddiaları güçlendi. Bundan sonrasını savcılık takip edecek'' dedi.

Bu sınavda en yüksek puan alan adayın 120 soru üzerinden 111 net yaptığı belirtildi.

SINAVA KATILIM YÜZDE 80
ÖSYM'den yapılan açıklamada, 31 Ekim 2010 Pazar günü 81 il ve Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınava 235 bin 134 adayın katıldığı belirtildi.

Sınava katılım oranının yaklaşık yüzde 80 olarak hesaplandığı ifade edilen açıklamada, “ÖSYM tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde ve sonrasında kamuoyuna duyurulan sınav güvenlik tedbirlerinin bu sınavda da etkin ve başarılı biçimde uygulanması sonucunda sınav sorunsuz tamamlanmıştır” denildi.

280 ADAYIN SINAVI İPTAL
Geçerli özel kimlik belgesi olmaksızın sınava girmek isteyen, kural dışı davranışlarıyla sınav düzenini bozan ve cevap kağıtları üzerinde kopya incelemesi yapan istatistiksel analiz çalışması sonucunda toplam 280 adayın sınavının, ÖSYM Yürütme Kurulu kararı ile iptal edildiği vurgulanan açıklamada, sınavı geçerli olan adayların, toplam 120 soruya verdikleri doğru ve yanlış cevaplardan hesaplanan net soru sayısı ortalamasının yaklaşık 65 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Bu sınavda tüm sorulara doğru cevap vererek 120 net yapan aday olmadığına işaret edilen açıklamada, en yüksek netin 111 olarak hesaplandığı, sınava giren 2 bin 718 adayın 100 ve üzerinde net yaptığı belirtildi.

TAM PUAN ALANLARDAN BAZILARI TEKRAR SINAVA GİRMEDİ
Türk-Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, iptal edilen sınavda tam puan alanlardan bazılarının rapor alarak tekrarlanan sınava girmediklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız