SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Körfezde Malatya Esintisi

A- A+ PAYLAŞ

Edremit Körfezi Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Dostluk ve Dayanışma Gecesi"nin yoğun bir katılımla gerçekleştirildiği bildirildi.

Edremit Körfezi Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Afrodit Tatil Küyü'nde düzenlediği gecede; Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve Birlik Üyesi iş adamlarına körfeze yatırım için birifing verdi.Tüm körfez bürokratları ve iş adamlarınında katıldığı gecede derneğin bu güne kadar gelen aşamaları görüşülerek, emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Edremit Körfezi Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Afrodit Tatil Köyü' nde düzenlediği Dostluk ve Dayanışma Gecesi'ne katılım yoğun oldu. Havran Kaymakamı Fatih Genel, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Akçay Belediye Başkan Vekili Ahmet Elman, CHP İl Genel Meclis Üyesi Selahattin Yay, Edremit Cumhuriyet Baş Savcısı Kemal Mecit, Havran Cumhuriyet Baş Savcısı Umut Tepe, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Osman Kurtuluş, Hattuşa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan İstanbul ve Körfez iş adamları , dernek üyeleri ve yoğun halk katıldı. Derneğin bu günlere gelmesinde emeği olanlara teşekkür plaketi verilen gecede, aynı zamanda dernek tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmek üzere gelirde toplandı.

Dernek Başkanı Mustafa Önder yaptığı konuşmada "Yaşadığımız Körfez Bölgesi son yıllarda büyük gelişmeler gösteren Zeytin ve Zeytin yağ sanayi, narenciye üretimi, Sarıkız efsanesi Türkmen ve Yörük kültürleri zengin akarsuları, Kaz dağları, Termal tesisleri, şelaleler ve pırıl pırıl Ege Denizi' nin sahil bölgeleridir. Ayrıca Uluslararası Edremit Körfez Hava Alanı' nın pist yapım çalışmaları devam etmekte olup, Haziran 2010 ayında hizmete girmesi beklenmektedir.

Bizler de Malatyalılar derneği olarak yaşadığımız bölgeye bir nebzede katkımız olması amacıyla buraları sizlere tanıtmak, yatırım imkanlarını göstermek ve burada yatırım yapan iş adamlarıyla kısa slayt gösteriminin yanında her türlü taleplerinizede rehberlik yapmak, yaşadığımız bölge halkına hizmet etmek için bu gecede atılacak adımlar bizim gururumuz olacaktır. Bu gecenin yemek törenini bu sohbet ve alınacak kararlarla taçlandırma dileklerimizle yemek düzenledik. Katılımızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Körfeze yatırım konularının yanı sıra bir dernek üyesinin
el yapımı olan Malatyalı Cumhurbaşkanlarımızdan İsmet İnönü'nün tablosu açık arttırma ile satılarak elde edilen gelir ile 10 öğrenciye burs imkanı sağlandı. Gecede Körfez yerel sanatçılarından İlhan Altın' ın hareketli parçalarıyla çekilen halaylar ve karşılıklı oynanan Harmadalılar görülmeye değerdi.

Haber fotoğraflar: İzzet GÜNAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız