SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korkaklar Kaybetmeye Mahkumdur"

0
Güncellendi - 2016-04-13 18:08:57
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Gençlerimizin mutlaka hedefleri ve davası olması lazım, hedefe ulaşmak için korkmadan, sinmeden, geri çekilmeden, doğru bildiği yolda tüm engelleri göze alarak çalışarak, okuyarak ve sürekli yeni bilgiler öğrenerek yoluna devam etmesi lazım. Korkak insanları tarih yazmaz, korkak toplumlarda kaybetmeye mahkûmdur ” dedi.

“Gelecek Hepimizin” projesi çerçevesinde okullarda düzenlenen “Kariyer Günleri” programlarına katılarak gençlerle bir araya gelmeye devam eden Başkan Polat, Beydağı Kız Öğrenci Yurdu ve Fen Lisesinde düzenlenen söyleşilerde deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Beydağı Kız Yurdu toplantı salonunda gerçekleşen “Kariyer Günleri” programında öğrencilik yıllarından bugüne yaşadığı süreç ile ilgili çeşitli kesitleri öğrencilerle paylaşan Başkan Polat, eğitim hayatlarına üniversitede devam eden öğrencilerin bugünden ciddi temeller atmaları gerektiğini söyledi.

“KORKAKLAR KAYBETMEYE MAHKÛMDUR”

Türkiye’nin okuyan, bilgili ve eğitimli gençlere büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Polat, “Kendinize mutlaka bir hedef koymalısınız, hepinizin bir davası ve hedefi olmalı. Gençlik yıllarımızda ve okumak için yurt dışında gittiğimizde kafamızda hayallerimiz vardı. O günün şartlarında bizim düşüncelerimiz ve gelecekle ilgili öngörülerimiz hayal olarak görülürdü. Türkiye’nin güçsüzleştirilmesi, toplumun korkuyla yaşaması ve yalanlarla dolu bir hayatı bize sunmalarına hep tepki koyduk. Ancak o dönemlerde ciddi zorluklarla karşılaştık. En ufacık bir olayda bile “bizi yıkacaklar, darbe yapacaklar, aman ses çıkarmayalım, batı dünyası bizi yıkar, böler, parçalar, şu ülke yıkılmaz, bu ülke çok büyük” diyerek korku yaydılar, bu kölelik zihniyetidir.

Batı Dünyasının ve İsrail’in algı operasyonlarıyla Dünya’ya korku yaymalarının planın bir parçası olduğunu, imanlı, kararlı ve hedefe ulaşmak için kararlı duracak toplumların ve insanların bu algıyı yıkacağını hep söyledik. Şu anda ne oluyor peki Dünya’da? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İsrail’e “one mınute” dedi ardından “darbe yapılacak, ülke yangın yerine dönecek, Türkiye bitti” diyerek topluma korku salmaya çalıştılar. Tayyip Erdoğan o gün o tavrı koymasaydı şu anda rahat olurduk ama boynumuzda da bir tasma olurdu, orda koyulan tepkinin altında “biz özgür bir millet olarak buradayız ve bizimde bir sözümüz var” mesajı vardı. O olaydan sonra milletimiz kendisine daha fazla güvenmeye başladı. İsrail’e ve kendisini güçlü diye lanse eden ülkelere koyduğumuz tavır ve ardından yaşanan süreçte ne oldu Türkiye yıkıldı mı? Bölündü mü? Darbe yapıldı mı? Hayır. Türkiye eski Türkiye değil.

Bazı ülkeleri gözümüzde fazla büyütmeyelim, algı operasyonlarıyla gençlerimizi ve insanlarımızı kandırmalarına dünde tepki koyduk, bundan sonrada tepki koymaya devam edeceğiz. Çünkü bizler hedefleri ve davaları olan insanlarız. Biz asla sinecek, korkacak, geri çekilecek bir kökene ve geçmişe sahip değiliz. 600 yıl üç kıtaya hükmetmiş bir Osmanlı İmparatorluğu neslinden gelen bu toprakların insanları yeniden tüm Dünya’ya adaleti, bilgeliği ve imanı götürecektir. Dün söylediklerimize hayal olarak bakanlar, bugünde aynı şekilde yaklaşıyorlar ve inanmıyorlar! Ancak biz toplum olarak bunu başaracak güce sahibiz. Gençlerden beklentimiz, asla korkmayın, geri çekilmeyin, inandığınız yolda okuyarak emin adımlarla gidin. Elinizdeki gücün farkında olun, kararlı bir duruş sergileyin. Şunu hiç unutmayalım; korkak insanları tarih yazmaz, korkak toplumlar da kaybetmeye mahkûmdur. Korku, insanları sürekli yanlışa sürükler” dedi

 “GENÇLERİMİZİN GÖZLERİNİZDEKİ IŞILTI BİZE GÜVEN VERİYOR”

Gençlerden hedefleri ve davalarına ilerlerken mutlaka birilerini örnek almaları gerektiğinden bahseden Başkan Polat “Bizim için en büyük örnek ve yol gösterici Hz. Muhammed ( SAV) ve Kuran-ı Kerim’dir. Hepimizin tek örnek alacağı insan şüphesiz Peygamber Efendimizdir. Gençlerimizin de, bizlerinde, toplum olarak Hz. Muhammed’in hayatını kendimize örnek almalıyız. İnsanlığa ve topluma karşı sorumluluğumuzun farkında olarak “ben bu topluma ne kadar faydalı olabilirim” diyecek üretken, çalışkan, milletine sevdalı bir genç nesil, şu anda hayal olarak görülen hedeflere ulaşmamızı sağlayacaktır. Kolay hedefe herkes ulaşır ancak önemli olan imkânsız gibi gözüken, birilerinin “başaramazsın, yapamazsın” dediği hedeflere ulaşmaktır. Zor hedefe ulaşmakta okumaktan, araştırmaktan, farklı diller öğrenmekten ve bilgili olmaktan geçer. Ben ülke gençliğine sonuna kadar inanıyorum. Sizlerin gözlerinizdeki ışıltı bize güven veriyor” dedi.

“EĞİTİMSİZ BİR TOPLUMUN GELECEĞİ KARANLIKTIR”

Başkan Polat, “Geleceğimizin teminatı olan yeni neslin daha iyi yetişmesi ve başarı oranının artması için her türlü desteği vermeye hazırız. Belediye olarak ta önceliğimiz, eğitimdir. Eğitimsiz bir toplumun geleceği karanlıktır. Amacımız ileride ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde yarınlara hazırlayabilmektir” dedi.

Türkiye’nin geleceğine gençlerin yön vereceğini ifade eden Polat, “Geleceğimiz gençlerimizin elindedir. Sizin vereceğiniz kararlar, atacağınız sağlam adımlar ve kararlı duruşunuz aynı zamanda bizlerin, ülkemizin geleceğine yön verecektir. Öğrencilik hayatınızda başarılı olmanın tek yolu çalışmak ve arkadaş çevrenizi iyi seçmekten geçer. Ancak eğitim hayatınızda bir hedef için mücadele etmeniz gerekir, hedef seçilmeksizin hiç bir başarı elde edilemez. Derslerinizde başarılı olmanın tek hedefi çalışmak olacaktır. Çalışmadan hiç bir sorunu ve başarıyı yakalamanız mümkün değildir. Bizler üç kıtaya hükmetmiş bir neslin mirasçılarıyız, 1900’lü yılların başında ihmalliğimiz, süreci yakalayamamamız, gelişimi ve ilerlemeyi yakalayamadığımız için büyük sıkıntılar çektik. Şu anda dünyada gelişen ve gelişmekte olan ülke sıralamaları var. Türkiye olarak G20 yani gelişmekte olan ülkeler kategorisindeyiz. Bizim aslında Dünya’yı yöneten Birleşmiş Milletlerin beş daimi ülkelerinden bir olmamız gerekir. Biz bunu kaybettik,  kaybettiğimizi bileceğiz ve yeniden dünya yönetiminde söz sahibi olmak içinde hepimiz çok çalışacağız ve mücadele edeceğiz. Bu işi başaracak olan ise gençlerimizdir, bizden alacağınız bayrağı en üst seviyeye kadar çıkartacağınıza kalben inanıyorum” dedi.

Bülten

a5

a7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız