SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korkanların Oyuyla İktidarlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:47
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin çok farklı geçeceğini ifade ederek, "Mevcut iktidar 2002'de sessiz bir biçimde gelmişti. Şimdi de sessiz bir şekilde gidecek" dedi. 

Kazancıoğlu, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Geleli Rütükhanlılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret etti. 

Geleli Rütükhanlılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Seyit Ahmet Taşır, "Süreci değerlendirip, "Sevdamız, Malatya sevdası" diyerek, bu seçimde kimlere nasıl destek vereceğimizi tüm kamuoyuna açıklayacağız. Yönümüzü ve çizgimizi belli edeceğiz" dedi. 

"BU SEÇİM ÇOK FARKLI OLACAK"

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, mevcut iktidarın sessiz bir şekilde gideceğini ifade ederek, "Sayın Başbakan Malatya'ya geldi. "Miting çok kalabalıktı" diye konuşmalar yapıldı. O anlamda biraz rahatladılar. Fakat 100 gündür sahadayım, her geçen gün bugün dünden çok farklı; yarın da bugünden çok farklı olacak. Öyle bir hava var. Klasik bir laftır ya, "Bu seçim, diğer seçimlerden çok değişik bir seçim" derler. Ama bu seçim hakikaten çok farklı. Bunu sokağa çıktığımızda açık bir şekilde görüyoruz. Mevcut iktidar 2002'de sessiz bir biçimde gelmişti. Şimdi de sessiz bir şekilde gidecek" diye konuştu. 

"YAPTIKLARI İŞLER ORTADA"

Kazancıoğlu, belediye başkan adaylarının yaptıkları çalışmaları eleştirerek, şunları söyledi: "Hizmet alabilmek için oy verdik. "Belediyelerimiz iktidarda olsun güzel işler yapsın" dedik. Ama Malatya'ya hiçbir şey yapılmadı. Bir arkadaşımız 5 yıl belediye başkanlığı yaptı. Diğer arkadaşımız 10 yıl belediye başkanlığı, 5 yıl milletvekilliği yapmış. İkisini bir araya toplasanız 20 tane proje etmiyor. Biri diyor ki "Ben terminali yaptım" diyor. Öbürü diyor ki, "Ben şu bulvarları açtım." O bulvarlarda Fahri Kayhan ve Niyazi Mısri. İkisi de S şeklinde gidiyor. Böyle imar olur mu? Böyle imar olmaz. Yamaç Mahallesi ve Beydağı'nın hali perişan."

"SEVENLERİN DEĞİL, KORKANLARIN OYLARI İLE İKTİDARLAR"

Malatya'da 150 bin haneye ulaştığını kaydeden Şinasi Kazancıoğlu, Malatya'da herkesin bir şekilde haksızlığa uğradığını dile getirdi. 

Kazancıoğlu, Malatya'da mevcut parti ve belediye başkanının sevenleri oylarıyla iktidar olmadığını savunarak, "Mevcut iktidar, kendinden korkanların oyu ile iktidar. Gariban vatandaşlarımız var. Devletin verdiği suyu, makarnayı belediye veriyor. Halbuki bunu devlet yapıyor. "Eğer bunlar giderse suyum ve makarnam kesilir" diyor. O korkuyla oy veriyor. Bir diğeri, "Bunlar giderse, ekonomik istikrar bozulur" diyor. Onun korkusuyla oy veriyor. Bir diğeri, "İyi bir koltuğum, memuriyetim var. Bunlar giderse koltuğumdan olurum" diyor ve o korkuyla oy veriyor.  Bazıları da "Yavanda olsa ekmek buluyorum" diyor. Demek ki, bunlar sevenleri değil, korkanların oyu ile iktidar. Türkiye hakikaten böyle yönetiliyor. Ölümü gösterip, sıtmaya devam ediyorlar. Malatya'da bir sessizlik var ama o sessizliğin altında hemşerilerimizin yürekleri kıpır kıpır ediyor" ifadelerini kullandı. 

"MAHALLENİN SORUNLARINI BAŞBAKAN ÇÖZMEYECEK"

Malatya'da büyük bir güven probleminin olduğuna dikkat çeken Kazancıoğlu, "Yol, altyapı, trafik sorunu hallolur. Ama onarılmayacak bir şekilde güven sıkıntısı var. Vatandaşlarımız, "Ya sende onlar gibi çıkarsan" diyorlar. Vatandaşlarımız çok haklı. Çünkü deneme yanılma yöntemiyle seçiyoruz. Aklımızla seçsek inanın böyle olmayacak. Ama deneme yanılmayla, vekaleten seçiyoruz. Yukarıya bakıp, aşağıya oy veriyoruz. Bu çok büyük bir hata. Yukarıyı başka bir zaman oylayacağız. Ama şimdi aşağıyı oyluyoruz. Seçimden sonra Sayın Başbakan buraya gelip, kanalizasyon, su ve yol ile ilgilenmeyecek. Yamaç Mahallesi'nin problemini Sayın Başbakan çözmeyecek. Onun resmini gösterip, başka bir taraftan oy hırsızlığı yapmak Malatya'nın geleceğini sıkıntıya sokar" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız