SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Korkma Kuddusi' Unutulmadı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un, Eskişehirspor'la oynadığı karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, Malatya'da olduğu kadar Türk Futbol camiasında da, yıllar önce Malatya'da yönettiği Beşiktaş maçında, o dönem de Beşiktaş menajeri olan Sinan Engin'in sarfettiği sözlerle hatırlanıyor. Müftüoğlu, Pazar akşamı Malatyaspor- Eskişehirspor maçını yönetirken, aynı dakikalarda Kanal 1 Televizyonunda, geçmişte Malatya'da yönettiği o Beşiktaş maçıyla konuşuldu.

Malatyaspor, ligin başarılı ekiplerinden Antalyaspor'la geçtiğimiz hafta deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve rakibine sahasındaki ilk puan kayıplarını yaşattı. Malatyaspor'un bir hafta sonraki maçını yöneten Kuddusi Müftüoğlu da, ilginç bir tesadüf iki yardımcısı gibi Antalya bölgesindendi. Karşılaşmanın ilk yarısında Malatyaspor, ikinci yarısında Eskişehir'den yana takdir haklarını kullanan Müftüoğlu, Malatyaspor'un Süper Ligden düştüğü sezonun en son haftasında Kayseri'de yönettiği ve Malatyaspor'u direkt etkileyen bir maçla da hatırlanıyor. O maçla ilgili olarak daha sonra eski hakemlerden, hakem yorumcusu Ahmet Çakar, Müftüoğlu'nun FİFA kokartını o maç nedeniyle "haketmediği halde" aldığı imasında bulunmuştu.

KULAKLARI ÇINLATILDI..
İşte bu Kuddusi Müftüoğlu, 16 Eylül Pazar akşamı Malatya'da oynanan Malatyaspor- Eskişehirspor maçının hakemiydi. Karşılaşmayı, pek sık rastlanmayan bir kararla 5 dakika erken başlattı..

Malatyaspor- Eskişehirspor maçı devam etmekte iken, o sırada Kanal 1 Televizyonu'nda yayınlanan "Telegol" programında Müftüoğlu'nun yine Malatya'daki bir olayı ile kulakları çınlatılıyordu. Beşiktaş'ın Ankaraspor maçının son saniyelerinde nizami bir golünün hakem tarafından verilmemesi üzerine, Beşiktaş'ta tekrar menajerlik görevine getirilen Sinan Engin'in hakeme yönelik tepkileri konuşuldu. Programın Fenerbahçeli yorumcularından Selçuk Yula ise, yıllar önceki bir olayı gündeme getirdi. Yula, Sinan Engin'in Malatya'da oynanan Malatyaspor- Beşiktaş maçında, canlı yayınla tüm Türkiye'ye yansıyan, "Korkma Kuddusi, ben seni korurum.." diye bağırmasını hatırlattı ve hakem üzerine baskı örneği olarak dile getirdi.

"KORKMA KUDDUSİ" MAÇI!...
12 Nisan 2003 tarihinde Malatya İnönü Stadı'nda oynanan, hakeminin Kuddusi Müftüoğlu olduğu Malatyaspor- Beşiktaş maçı öncesi "bir kısım medya organlarında" ilginç yayınlar yapılmaya başlanmıştı.

Beşiktaşlıların unutamadığı bir Malatya maçı vardı.. Malatyaspor, 1986-87 sezonunun ikinci yarısı Malatya'da oynanan bir lig maçında Beşiktaş'ı unutulmaz golcüsü ve kaptanı Oktay Çevik'in attığı golle 1-0 yenmiş; şu anda Malatyaspor Teknik Direktörlüğü görevinde bulunan Metin Yıldız da (Büyük Metin) müthiş bir oyun çıkarmıştı. Beşiktaş şampiyonluktan olmuştu.. 2003'teki maçtan önce gündeme taşınan bu maçtı, daha doğrusu bu maç sonrası ortaya atılan teşvik primi iddiaları idi. Maç öncesi yalan-yanlış haberlerle öyle bir hava yaratıldı ki, asıl maç unutuldu. O tarihte Malatyaspor forması giymeyen Şeyhmuz Suna bile telefonla canlı yayına katılıp teşvik primi aldığını söylüyordu (!).

Bu hava estirilerek 13 Nisan 2003'te oynanan maçı Malatyaspor 2-1 kaybetti. Beşiktaş'ın golleri 23. dakikada Ali Rıza Sergen Yalçın ve 41. dakikada Kaan Dobra'dan (Dobrowski) gelirken, Malatyaspor son dakikada Mert Korkmaz ile tek gol buldu.

Maç sonu görüntüleri Malatyaspor'un o maçta "katledildiğinin" kanıtıydı. Sarı-Kırmızılı temsilcimizin 2 penaltısı verilmemiş, Beşiktaş'tan ihraç edilmesi gereken 2 oyuncu ihraç edilmemişti. 1 hafta önceden yıllar öncesinin maçını gündeme taşıyanların ise "gıkı" çıkmamıştı.

Sinan Engin işte o maçta futbol tarihine geçen "Korkma Kuddusi!..Ben seni korurum.. Arkandayım.." lafını etmişti.

Maçı izleyenlere göre de, "Kuddusi korkmamış!.", lehine verilen kararlarla Beşiktaş böyle kazanmıştı!..

ÇAKAR'IN İMASI..
Malatyaspor'un süper ligden düştüğü sezonun son haftasında da; Malatyaspor, Gaziantepspor'a deplasmanda 1-0 yenilirken, Denizlispor "çok uzatmalı" maçta Fenerbahçe'yle 1-1 berabere kalmış, Malatyaspor'un durumunu çok yakından ilgilendiren Kayseri'deki maçta ise, Ankaraspor, Kayseri Erciyesspor'u 1-0 mağlup etmiş ve bu maçı Kuddusi Müftüoğlu yönetmişti.

Geçen yıl FIFA'ya bildirilen listeye alınmadığı için hakemliği bıraktığını açıklayan Cem Papila'nın FIFA listesine yönelik açıklamalarıyla ilgili değerlendirme yapan Ahmet Çakar, geçtiğimiz sezonun son haftasında Kayseri Erciyesspor- Ankaraspor maçını yöneten Kuddusi Müftüoğlu'na, bu maç nedeniyle "FIFA sözü" verildiğini öne sürmüştü. Geçen sezon ve bu sezon kötü bir performans sergilemesine rağmen FIFA listesine giren Müftüoğlu'nun, bu listeye gireceğini haftalar önce MHK Başkanı Mustafa Çulcu'ya söylediğini, ancak Çulcu'nun "Hayır abi, girmeyecek" dediğini, fakat kendi duyumunun doğru çıktığını belirten Çakar, FIFA listesini Futbol Federasyonu'nun yaptığını, MHK'nın sadece bilgi sahibi olduğunu iddia etmişti..

DERLEME: Malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Kanal 1 Televizyonundaki "Telegol" programında kulağı çınlatılan hakem Kuddusi Müftüoğlu, Malatyaspor- Eskişehirspor maçında.. (Foto: Burhan KARADUMAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız