SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korktuğu Başına Gelecek"

A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Tolga Çandar, bir takım çalışmalarda bulunmak üzere geldiği Malatya'da ilçe gezilerini sürdürdü.
 
Çandar, Kuluncak, Hekimhan, Arguvan ve Yazıhan ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelerek, Güzelyurt ve Hasançelebi Beldelerini ziyaret etti. CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, ilk olarak Güzelyurt Beldesini ziyaret etti. Belde Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğluları ve parti teşkilatı üyeleriyle bir süre görüşen Çandar, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
Milletvekili Çandar, saha sonra Kuluncak İlçesi'ne geçti. İlçe yönetimiyle bir araya gelen Çandar, buradan Hasançelebi Beldesine geçti. Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ı ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, ziyareti esnasında 29 Ekim tören geçişinin iptal edilmesiyle ilgili bir açıklamada bulundu. Çandar, "Bu Cumhuriyet ve Cumhuriyetçilerden, demokrasiden ve demokratlardan korktuğunu gösteriyor. Korktuğu başına gelecek. Yazıktır. Çocuklarımızın okuyacağı iki tane şiirin, depremde hayatını kaybeden insanların anılarına ne gibi bir saldırısı olacak? Bunu çok merak ediyorum. Böyle bir saldırı olabilir mi? İki tane ilkokul çocuğu Cumhuriyet ile ilgili şiir okuyacak, Mustafa Kemal ile ilgili şiir okuyacak. Yapılan şey bunu engellemektir. Resepsiyonları iptal ettik. Senden önce biz düşündük ve iptal ettik. Bütün eğlenceli kutlamaları zaten iptal ettik. Yapmazdık. Herkes çocuğunu getirir, şiir okunur ve en fazla bir saat sürer. Tören geçişinde insanlar birbirini selamlar, Atatürk anılır ve biter. Yasakladıkları bu. Resepsiyonları yasakla buna bir şey demiyoruz. Çocukların okuyacağı iki tane şiiri yasaklamakla neyi kurtardığını sanıyorsun?" görüşünü savundu.
 
Çandar, beraberindeki heyetle birlikte Hekimhan ilçesine geçti. İlçe yönetimiyle bir süre sohbet eden Çandar, burada da iktidar partisini eleştirdi. Çandar, konuşmasında şunları söyledi:
 
"Ben çoğunluğum, her istediğimi yaparım' diye düşünen bir hükümetimiz var. Böyle bir şeye biz izin vermeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2'si tutsak 135 milletvekili var. Biz, Cumhuriyetin tüm yurtsever niteliğini, Cumhuriyetçi Kemalist niteliğini, Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş Türkiye projesini sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Devletin birikmiş, yıllarca çalışıp alın terimizle yaptığımız bütün ulusal değerlerimizi, tesislerimizi yabancılarımıza peşkeş çekmişlerdir. Şimdi peşkeş çekecek, satacak bir şey kalmadığı içinde zamlar dönemi başlamıştır. Mart ayına kadar yaşanacakları hepimiz göreceğiz. Kasada para kalmayınca, baskılar daha da artacaktır. Kendi yetiştirdikleri çocukları idari kadrolara getirip, baskı yöntemlerini uygulamışlardır. Son yıllarda bunu çok gördük. Her defasında iflas ettiler. Her defasında çöküp gittiler. Hangi parti adıyla gelirlerse gelsinler yok oldular."
 
Çandar, daha sonra Arguvan ve Yazıhan İlçesini ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Çandar'da ilçe gezilerinde CHP Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk ile başkan yardımcısı Enver Kiraz da eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız