SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korku Olmaktan Çıkmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:04
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından konaklama sektörüyle ilgili olarak seminer verildi. Seminere İŞKUR Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger'de katıldı.
 
"DENETİM PROGRAMINA ALINDI"
 
Seminerde konuşan İş Teftiş Malatya Grup Başkanı Abdullah Ceylan,Yaygın denetim modeli yerine etkin denetim modeline geçildi. Denetimler; rehberlik, eğitim faaliyetleri, yayın faaliyetleri, duyarlılaştırma çalışmaları, sendikalar, konfederasyonlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve hatta basın yayın kuruluşlarıyla işbirliği faaliyetleri içerisine girilerek gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde konaklama sektöründeki işyerleri 2012 yılında denetim programına alındı." ifadelerini kullandı. 
 
"CEZA SON ÇARE"
 
2012 yılında Malatya'daki tüm oteller ve turizm işletmelerinin müfettişlerce denetleneceğini söyleyen Ceylan, "Denetim ile sektördeki riskleri ortadan kaldırmaya ve çalışma koşullarını mevzuata uygun hale getirmeye çalışılacak. Denetimlerde eğitim ve bilgilendirmeye öncelik verileceği, bu nedenle herkesin katkı sağlaması gerektiği, kayıt dışı çalışmaya müsaade edilmeyeceği, çalışma barışının sağlanması için çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Önlemek, ödemekten daha ucuz ve insanidir. Amacımız ceza kesmek değil. Para cezası kesmek son çaredir." dedi. 
 
"DENETİMLER KORKU OLMAKTAN ÇIKMALI"
 
Seminerde konuşma yapan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger ise, "Çat kapı teftiş anlayışını bir kenera bırakıp, denetlerken eğitmenin misyon olduğunu ifade ediyoruz.Denetimlerin korku olmaktan çıkıp, eğitime önem verilmesini diliyoruz" diye konuştu. 
 
"ASIK SURATLI MÜFETTİŞLER VARDI"
 
Dünya ve Türkiye değişiyor diyen İŞKUR Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan ise, " Eskiden asık suratlı müfettişler vardı. Allah'a çok şükür ki, Türkiye çok iyi bir süreçten geçiyor"  ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız