SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korku Sarmış Vaziyette.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:09
A- A+ PAYLAŞ

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk milletinin hiçbir dönemde soykırım yapmadığını kaydederek, “Soykırım iddialarını reddediyoruz” dedi. 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopterin düşmesiyle ilgili dava sürecini takip etmek amacıyla Malatya’ya gelen Destici, partisinin il teşkilatında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Destici, yeni bir açılım sürecinin gündemde olduğunu kaydederek, “Kürt açılımı, PKK açılımından sonra gördük ki hükümetin dış politikadaki en büyük partneri Barzani’nin bölgesinde bizim ülkemizin topraklarının bir kısmı Kürdistan olarak gösteriliyor. Ve buna bir tepki görmüyoruz. Neden? Şu anda çıkar ilişkileri alabildiğince devam ediyor. Maalesef ülkenin ve milletin çıkarlarının önüne geçmiş vaziyette. Türkiye’nin temel problemi budur. Bu açılımdan geldiğimiz nokta ortadayken şu anda bir Ermeni açılımıyla karşı karşıyayız. Hükümetin etekleri zil çalmaya başlamış ve 2015 yani yüzüncü yıl korkusu artmıştır. Bizim korkacağımız herhangi bir şey yok. Bizim hesap veremeyeceğimiz, tarihte yüzümüzü kızartacak herhangi bir davranış yok. Bu asil Türk milleti tarihin hiçbir döneminde soykırım yapmamıştır. Ne inancı, ne kültürü, ne milli değerleri, ne de manevi dinamikleri zaten bizim soykırım yapmamıza müsaade etmez” görüşünü savundu.

Soykırım iddialarını reddeden Destici, şunları söyledi: “Türk devletine bugün hükümet edenleri korku sarmış vaziyette. Ermenistanlara kadar gidilerek, 'sizin talebiniz nedir' soruları başlamıştır. Siz dış politikada kararlı davranmazsanız, hiçbir şekilde yaptırım gücünüz olmaz. Biz Ermeni meselesinde, Ermenistan kendi tezlerinden vazgeçmediği sürece, bizi ve tarihimizi soykırımla suçlamadığı sürece, Azerbaycan ile olan mücadelesinden vazgeçmediği sürece, Karabağ’da işgal ettiği toprakları Azerbaycan’a bırakmadığı sürece bizim Ermenistan ile anlaşmamız diye bir şey söz konusu değildir. Önce herkes üzerine düşeni yapacak. Onun için biz bu konuda Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve hükümetimizin tavizkar bir tutum içerisine girmesini asla kabul etmiyoruz. Soykırım iddialarını reddediyoruz. Ona göre hükümetin bir politika uygulaması gerektiğini düşünüyoruz.”

Destici, haksız bir seçim sisteminin olduğunu öne sürerek, “Haksız bir rekabet var. Ocak ayında 3 partiye 300 milyon TL yine hazineden, vatandaşın cebinden aktarılacak. Halbuki seçime 20’ye yakın parti girecek. Ama parayı 3 parti alacak. Dolayısıyla da haksız bir rekabet oluşacak. Ama o süreçten önce bile bu haksız rekabetin ne şekilde, maalesef meclistekilerin lehine ve hazine yardımını alanların lehine, iktidar partisinin lehine işletildiğini görüyoruz” iddiasında bulundu.

Destici, 30 büyükşehir ile bütün ilçelerde kendi adları, amblemleri ve adaylarıyla 30 Mart 2014 yerel seçimlerine katılacaklarını da sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız