SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Korkulan Kadar Yok!'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, kayısıdaki don zararının ilk başlarda öne sürüldüğü gibi yüzde 80-90 oranındaki rakamlarda olmadığını söyleyerek, kayısı rekolte tahminini yakında açıklayacaklarını belirtti. Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, İl Hasar Tespit Komisyonu raporuna göre üreticilerin 21 Haziran'a kadar başvuruda bulunmalarını istedi.

MÜDÜRDEN BASIN TOPLANTISI..
Tarım İl Müdürü Aygül, düzenlediği basın toplantısında Bakanlar Kurulu'nun dondan zarar gören kayısı çiftçisine dekar başına 150 TL para yardımı ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası'na olan borçlarının 1 yıl ertelenmesi ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Aygül, "Don afetinden desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, bu karın yayımdan 1 ay içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncelleyerek, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine dilmekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. Çiftçilerin 21 Haziran 2010 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor" dedi.

Aygül, şunları söyledi:

"Birkaç ilçe hariç hasar tespit çalışmaları köyler bazında devam ediyor ve tespit çalışmaları tamamlanmak üzere kararname ile birlikte çiftçilerimize bir ay süre tanındı. Bu başvurular ne kadar erken olursa hasar parası da o kadar erken verilir."

KORKULAN KADAR KARAR YOK
Kayısı rekolte tahmini ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, rakamları yakında açıklayacaklarını söyleyen Tarım İl Müdürü Aygül, "Kayısı donu konusunda zarar ciddi boyutlarda, ancak ilk başlardaki korkulduğu gibi yüzden 80, yüzde 90 oranında rakamlar söz konusu değil. Hasar tespit çalışmaları bitince hasar tespitinin sonucu hakkında kamuoyuna bilgi vereceğiz" şeklinde konuştu.

ZİRAAT ODASI'NDAN AÇIKLAMA..
Bu arada Malatya'da dondan zarar gören kayısı üreticilerine yapılacak ödemenin gerçekleşmesi için üreticilerin 21 Haziran'a kadar başvuru yapmaları istendi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, odada yaptığı basın açıklamasında, İl Hasar Tespit Komisyonu kararlarını açıkladı. Polatbaş, kararları açıklamadan önce, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle üreticilere banka ve tarım krediye olan borçlarının bir yıl ertelenmesi ve dönüm başına da 150 TL ödenecek olması nedeniyle, bu kararda, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Polatbaş, Vali Yardımcısı Enver Erdem'in başkanlığında toplanan İl Hasar Tespit Komusyonu kararlarını şöyle açıkladı:

"İlimiz merkez ve ilçelerinde ilgili Kanun ve Yönetmelik kapsamında tespitler yapılarak çiftçilerimizden Muhtar Onaylı "Afetten Zarar Gören Çiftçinin Tarımsal Varlığı ve Diğer Geiirlerine Ait Beyan" formları teslim alınmıştır. 2010/418 Noiu Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında Don afeti desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, bu kararın yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde, ÇKS bilgilerini güncelleyerek Bakanlık İl ve İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Beyan Formunu teslim eden çiftçilerden 2010 yılı ÇKS bilgilerini güncelleyerek; müracaat yapan çiftçilerin 2010/418 Noiu Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında yeniden müracaat etmelerine gerek olmadan müracaatlarının geçerli sayılmasına, Beyan Formunu teslim eden çiftçilerden 2010; yılı ÇKS bilgilerini güncellemeyen çiftçilerin Bakanlar Kurulu Karan kapsamında 2010 yılı ÇKS bilgilerini güncellemeleri şartıyla önceki müracaatlarının geçerli sayılmasına, Daha önce müracaatı olmayan çiftçilerin ise bu Kararın yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde, 2010 yılı ÇKS bilgilerini güncelleyerek Bakanlık İl ve İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmeleri gerektiğine, İlimiz Merkez ve İlçelerinde 2010/418 No!u Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında don afeti desteğinden yararlanabilecek olan çiftçilerin; Banka ve Tarım Kredi Kooperatifi tarafından kullandırılan tarımsal kredi borçlarının bir yıl süre ile ertelenebilmesi için bu kararın yayımı tarihi itibarıyla bir ay içerisinde, ÇKS bilgilerini güncelleyerek borçlu bulundukları Banka ve/veya Tarım Kredi Kooperatiflerine müracaat etmeleri gerektiğine karar verilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız