SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Korkunç İddia!.. 4 Pilotu Şehit Olan 2 F-4 Kasten mi Düşürüldü?

0
Güncellendi - 2017-03-13 21:38:39
Korkunç İddia!.. 4 Pilotu Şehit Olan 2 F-4 Kasten mi Düşürüldü?
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ GÖLGESİ!.. 2 yıl önce Erhaç'a inişe geçen 2 F-4'ün, üsse 17 km. kala dağa çarparak parçalanması, 4 pilotun şehit olması olayı ile ilgilii olarak, şehit pilotlardan Üsteğmen Onur Özkaya'nın yakınları, uçakların bilinçli bir şekilde yerden yanlış yönlendirilerek olayın meydana getirildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundular. Üsteğmen Özkaya'nın,zorla yerine uçurulduğu bir başka pilot üsteğmen ile general olan kayınpederi ile kaza anında kulede görevli filo komutanının FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle ordudan atılıp tutuklandıkları da, Hürriyet'te yayınlanan haberde ifade edildi. Ayrıca, olayın "pilotaj hatası yüzünden" olduğunu söyleyen dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de, 15 Temmuz FETÖ'cü Darbe Girişimi'nin 1 numaralı sanığı halen tutuklu yargılanıyor.

2 FANTOM DAĞA ÇARPMIŞ, 4 PİLOT ŞEHİT OLMUŞTU..

24 Şubat akşamı 18.07’de eğitim uçuşu için havalanan 173. Filo’ya bağlı iki adet RF-4E Fantom uçağı, dönüş için inişe geçtikleri sırada saat 19.05’de radardan kaybolmuşlar, daha sonra uçakların üsse kuş uçuşu 17 kilometre mesafedeki Akçadağ İkinciler Köyü yakınında tepeye çarptıkları anlaşılmıştı. Uçakların pilot ve silah sistem subayları Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Üsteğmen Yasin Atalay ile Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci şehit olmuşlardı. Uçakların emniyet irtifasının altında uçarken yere çarptıkları belirtilmişti.

Şehit pilotların cenazeleri 7. Ana Jet Üssü'nde yapılan törenin ardından memleketlerinde toprağa verilmişti.

FETÖ'CÜ DARBECİLERİN LİDERİ ÖZTÜRK "PİLOTAJ HATASI" DEMİŞTİ..

Halen 15 Temmuz FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensubu askerlerin darbe girişiminin 1 numaralı sanığı olarak tutuklu bulunan eski Orgeneral Akın Öztürk, şehit pilotlar için 25 Şubat 2015'de Malatya'da düzenlenen cenaze törenine Hava Kuvvetleri Komutanı olarak, dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer kuvvet komutanlarıyla birlikte katılmıştı.

Mart 2015'de Hürriyet Gazetesi'nde Uğur Ergan ve Nuray Babacan imzalarıyla yayınlanan haberde, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün (Yandaki fotoğrafta pilotların cenaze töreninde görülen sağ baştaki), Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısındaki sunumda, Malatya'da 24 Şubat 2015'de, Konya'da 5 Mart 2015'de meydana gelen, F-4 uçaklarının düşmesi olaylarının pilotaj hatasından kaynaklandığını söylediği yazıldı.

Habere göre, Akın Öztürk, Malatya'dan birkaç gün sonra Konya'da meydana gelen askeri uçak kazasıyla ilgili verdiği bilgide, "“Uçaklardan kaynaklanan bir sorun yok. Malatya gibi Konya’daki kaza da pilotaj hatası. Pilotlarımız düşman füzeden kaçış için dikine iniş manevrası yapıyordu. F-4 2020’ler hem bizim hem de İsrail’in modernize ettiği son derece donanımlı savaş uçaklarıdır.

Bombardıman için gerekli uçaklardır. Yoğun hava taarruzlarında gerekli olan bomba yükünü taşıma kabiliyetine sahipler. Dik inişli manevrada öyle bir an vardır ki, 10 saniye içinde uçağı toparlamanız lazım. Bu 10 saniye hayati önemde. Toparlama olmadığında kaza meydana geliyor. Bu eğitimi yapmak zorundayız…” demişti.

FETÖ'DEN  İHRAÇ EDİLMİŞ, TUTUKLANMIŞLAR..

2 yıl önce Malatya'da meydana gelen olayda şehit olan pilotlardan Üsteğmen Onur Özkaya'nın ailesi, eşi ve eşinin emekli Pilot Kurmay Albay olan babası Tayyip Özsever'in konunun peşini bırakmadıkları, konuyu detaylarıyla araştırdıkları, kazaya ilişkin birçok ihmal ve şüphe bulunduğu gerekçesiyle, kayınpeder Özsever'in savcılığa suç duyurusunda bulunduğu haberi Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesi olan hurriyet.com.tr'de 11 Mart 2017 günü yeraldı.

Haberde, karanlık ve kötü hava şartlarının olduğu olay sırasında, uçakların yerden komuta edilmesi kuralı nedeniyle uçakların kuleden gelen talimata göre alçaldığı, pilotların verdiği rota yerine uçağın bilinçli olarak dağ seviyesine kadar indirildiği, telsizin sürekli meşgul edilmesinden dolayı pilotların olumsuzluğu kuleye bildiremediği, uçuş güzergahında dağ olduğu bilinmesine rağmen pilotlara bu uyarının yapılmadığının suç duyurusunda öne sürüldüğü belirtildi. Ayrıca, yerde uçuş görevlisi olan Üsteğmen Onur Özkaya'nın, Filo Komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk tarafından kurallara aykırı olarak uçakta görevlendirildiği ve o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Murat Temiz'in damadı Üsteğmen Emre Çömez'in yerine uçurulduğu iddialarına da yer verildi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra; olayın "pilotaj hatası" olduğunu iddia eden dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün yanı sıra, Filo Komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk, Hava Kuvvetleri'nde görevli Tümgeneral Murat Temiz, bu generalin damadı Emre Çömez ile, kazayı araştıran kırım ekibinde görevli bazı kişilerin FETÖ üyeliğinden ya ihraç edilip yargılandıkları veya tutuklu oldukları da Hürriyet'in haberinde yeraldı ve olayın FETÖ boyutuna dikkat çekildi.

Haberde, "Kazaya yönelik hukuk mücadelesi başlatan pilotlardan Onur Özkaya'nın ailesi, topladıkları bilgileri de resmi raporla birlikte değerlendirip ortaya çıkan ihmalleri, sorumlular hakkında gereğinin yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a da gönderdi." bilgisine de yer verildi.

hurriyet.com.tr'deki haberin aslını ve tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/malatyada-4-pilotun-sehit-olmasinda-feto-parma-40391714

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- hurriyet.com.tr

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız