SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Korkut Özal Törene Katılamadı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:40
Korkut Özal Törene Katılamadı
A- A+ PAYLAŞ

Sapanca'da havuzda hayatını kaybeden merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yeğeni, eski bakanlardan Korkut Özal’ın oğlu, Malatyaspor eski yöneticilerinden Murat Mehmet Özal son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, Semra Özal ve Ahmet Özal’ın katılmaması dikkat çekti. 

Murat Mehmet Özal için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Murat Mehmet Özal’ın eşi Arzu Özal, kızı Büşra Özal, kardeşleri ve yakınları katılırken, babası Korkut Özal ise rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı. Özal ailesini siyaset dünyasından çok sayıda isim yalnız bırakmadı. Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan’ın cenaze törenine çelenk gönderdiği görüldü.

Cenaze töreninde Özal’ın 11 yaşındaki kızı Büşra uzun süre babasının tabutuna sarıldı. Tabutun yanından ayrılmayan küçük kızı annesi Arzu Özal ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Tabutun başından ayrılan küçük kız, cenaze namazı sırasında ise duvarın önünde oturarak bekledi.

Murat Mehmet Özal’ın eşi Arzu Özal, “Çok iyi bir insandı. Mübarek üç aylara gitti. Herkesi çok severdi. Kimsenin kalbini kırmazdı. Onu sevenlerden dua istiyorum. Mekanı cennet olsun. Kızıma sabretmesi için Allah sabır versin. Allah’ın takdiri böyle oldu. Olmayacak bir anda havuzda yüzerken kalp krizi geçirdiğini düşünüyoruz ancak kesin bilgi Adli Tıp’tan çıkacak sonuca göre netleşecek. Biz suni teneffüs yaptık kendisine ve ambulans hemen geldi. Ama kurtaramadık. Büşra babasını çok severdi. Bizim için çok zor. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise üzüntülerini dile getirerek, “Vefat edenlerle ilgili olarak bizim kültürümüzde söylenecek şey Allah rahmet eylesindir. Mekanı cennet olur inşallah. Korkut ağabeye ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah sabır versin” diye konuştu.

Korkut Özal’ın rahatsızlığı nedeniyle cenazeye katılmadığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da, “Allah rahmet eylesin. Korkut Bey de herhalde rahatsız, cenazeye gelememiş. Babalar için çocuklarının ölümü çok üzücü. Allah sabır versin, gani gani rahmet eylesin” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise Özal’ı yakından tanıdığını ve iyi bir dostu olduğunu belirterek, “Allah dert keder vermesin ama acısı çok zor. Anadolu’da ‘Allah düşmanıma evlat acısı vermesin’ diye bir dua vardır. Bu gerçekten anlamlı bir duadır. Bunu herkes için söylemek lazım” şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, “Hayat fani, Allah baki. Geride kalanlara Rabbim hayırlı ömürler versin. Allah sabırlar vesin. Merhuma da gani gani rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Özal’ın cenazesi defnedilmek üzere Topkapı Mezarlığı’na götürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız