SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Korkutmak İstemiyorum Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Önal, Malatya'da son bir haftada 80'e yakın hafif şiddette depremin meydana geldiğini bildirerek, "Dünya ortalamalarına baktığımızda deprem fırtınalarının arkasından olasılıkla büyük deprem olma olasılığı yüksek" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Önal, "Öncelikle son birkaç günden bu yana devam eden depremler Malatya-Ovacık fayı dediğimiz bu fay Hekimhan, Arguvan ve Yazıhan ilçelerinde gerçekleşiyor. Sadece bu ana fay üzerinde değil, onun yanındaki küçük kırıklarda da oluşabiliyor. Örneğin Hekimhan'ın Batısındaki Kurşunlu'daki bir kaç deprem bu fayla ilgili. Son 2. ve 3 büyüklüğündeki depremlerin yüzde 80'i Malatya-Ovacık fay hattından kaynaklanıyor. Burada kırılmalar, küçük faylar var. Onların hareketiyle bir deprem fırtınası şeklinde çok sayıda deprem oluştu. Son günlerde yaklaşık 80 deprem meydana geldi" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Önal şunları söyledi:

"Dünya ortalamalarına baktığımızda deprem fırtınalarının arkasından olasılıkla büyük deprem olma olasılığı yüksek. Ancak büyük bir deprem olacak diye de söyleyemiyoruz. Hekimhan ve Yazıhan bölgelerinde zemin sağlam, ancak zeminin sağlam olması yetmiyor. Binalar çoğunlukla taş ve kerpiç çürük yapılar. Yoğunlaştığı yer özellikle Yağça köyü. Yağça köyünü korkutmak için söylemiyorum. Depremlerin çoğu Yağça köyü merkezli görülüyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız