SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Korsan Emlakçılara Dikkat'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:04:23
'Korsan Emlakçılara Dikkat'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, emlakçılar kanalıyla alım satım yapılması halinde alan ve satanın kaybının olmayacağını belirterek, korsan emlakçılar konusunda da mücadele edilmesi gerektiğini bildirdi. 

Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, yaptığı açıklamada, “Bir kaç defa vergi dairesine kayıtsız çalışanların listesini bildirmemize rağmen korsan emlakçı sorunu çözülmedi. Yıllardır han içerisinde ve apartman dairelerinde, apartman yöneticisi ve apartman kapıcısı güvenlik görevlilerin kayıt dışı kazanç elde ettikleri, dürüst, kayıt altında çalışan emlakçıların ekmeğinin çalındığı düşünülerek ilgili kurumlara gereken listeleri göndermemize rağmen bir türlü kayıt altına alınamayan emlakçıların vatandaşlarımız tarafından itibar gösterilmemesini istiyoruz. Vergi kaydı ve oda kaydı olmadan ruhsatsız çalışan emlakçıların itibarsızlaştırılması için vatandaşlarımızın odamıza yardımcı olmalarını bekliyoruz. Aksi halde bir çok vatandaşlarımızın birikimleri bu kayıt dışı çalışan dolandırıcılar tarafından yok olup gidecektir. Bu aşamadan sonra gayrimenkul alacakların dürüst vergi kaydı olan oda kaydı olan emlakçı meslektaşlarımızla çalışmaları gerekmektedir. Çünkü kayıt dışı dolandırıcılık yapan emlakçılar bir çok vatandaşımızı mağdur etmiştir. Bu kayıt dışı çalışan emlakçılara devletin kurumları da hiç bir kanuni uygulama yapamamaktadır. Onun için kaydı olan emlakçılarla çalışılması gerektiğini tüm kamuoyuna bildirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ali Özgül, emlakçılar kanalıyla alım satım yapılması halinde alan ve satanın kaybının olmayacağını belirterek, “Müteahhit firmaların bu aşamadan sonra emlakçılarla diyaloglarını sıklaştırmaları gerekmektedir. Çünkü müteahhitlerin referansı emlakçılarımızdır. Bazı müteahhit firmalar bunun farkındadır,ancak bazı müteahhitler işin ciddiyetini halen anlamamışlardır. Onlarında en kısa zamanda emlakçının önemini anlayacaklarını düşünüyorum. Gayrimenkul sektörünün güvenilir aracı kurumları olan emlakçıların dikkate alınması gerekmektedir. Aksi halde gayrimenkul yatırımlarınızda yanılma payınızın çok yüksek olacağını, maddi kaybınızın olmaması için emlakçı firmalarına güvenmelerini istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız