SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korsan Fotoğrafçılığı Bitireceğiz"

0
Güncellendi - 2016-05-28 05:34:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da fotoğrafçılık sektöründe en büyük sorunlardan birinin de korsan fotoğrafçılar olduğunu ifade eden Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, “Malatya’da korsan fotoğrafçılığı bitireceğiz” dedi.

Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’na bağlı fotoğrafçıların sorunları düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı. Oda Başkanı Ramazan Toptaş başkanlığında Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda sektörün en büyük sorunlarının korsan fotoğrafçılar ve düşük fiyat tarifesi olduğunu belirtildi. Oda olarak yapacakları çalışmalar ile kentte korsan fotoğrafçılığı bitireceklerini dile getiren Toptaş, korsan olarak fotoğrafçılık yapanların mutlaka gelerek odaya kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi. Toptaş, fotoğrafçılık sektörünün 2 önemli sorunları bulunduğunu ifade ederek, odalarına kayıtlı 50 fotoğrafçının bulunduğunu belirterek, sorunların çözümü noktasında mücadele edeceklerini aktardı. Kayıt dışı fotoğrafçılığın sektörde önemli sorun olduğunu belirten Toptaş, “Korsan fotoğrafçı herhangi bir iş yeri olmayan, devletten vergi kaçıranlardır. Üniversitede, düğün salonlarında, Orduzu Pınarbaşı’nda çekim yapıyorlar. Ayrıca Facebook’ta çekimlerini paylaşan bir grup var ve biz grubu tespit ettik. Bu toplantımızda burada bulunan fotoğrafçı arkadaşlarımızla bu sorunlarımızı değerlendirip, neticelendireceğiz” şeklinde konuştu.

Konuyu Vergi Dairesi Başkanlığı’na aktardıklarını belirten Toptaş, bu sorunun peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Malatya’da korsan fotoğrafçılığı bitireceklerini kaydeden Toptaş, “Ben korsan çalışan bütün fotoğrafçılara seslenerek kayıtlarını bir an önce yaptırmalarını istiyorum. Serbest fotoğrafçılık yapanlar da bir an önce bu meleği bırakmaları yönünde uyarıyorum” ifadelerini kullandı. Fotoğrafçık sektörünün bir diğer sorununun ise düşük fiyat tarifesi ve haksız rekabet olduğunu ifade eden Başkan Toptaş, “Bu toplantımızda bu sorunlarımızın çözümünü arayacağız. Bir fotoğrafçıda çalışan herkese boyun kartları çıkartmak istiyoruz. Korsan fotoğrafçıları önlemek için maliyeyle işbirliği içerisinde olacağız. Hem korsan fotoğrafçıların hem de haksız rekabete neden olanların peşini bırakmayacağız. Fotoğrafçılar artık bitme noktasına gelmiş durumda. Fotoğrafçı kardeşlerimizi ayağa kaldırmak için odamızın üzerine düşen elimizden gelen her şeyi yapacağız ve sorunlarımızı çözeceğiz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Erdal (7 yıl önce)
    1. Oda ismi Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası, sayın başkan gerçekten bu kulaktan dolma fikirleri ile samimi olsaydı fotoğrafçılarında ismi oda resmiyetinde geçerdi. Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası adı altında güya fotoğrafçıların hakkını savunuyor. 2. Gelinlikçiler kalkmış fotoğraf ve kuaför işi yapıyor buna neden ses çıkartamıyor. 3. serbest fotoğrafçılık yapan insanlar var bunlardan biride benim kardeşim avuç dolusu para döküyor bu insanlar gidip doğa tabiat fotoğrafı çekmesinler fotoğrafın F sinden anlamayan bir kişinin lafı için. 4. bir oda temsilcisi olarak fotoğrafçılarda çalışan gerçek emektarların kaç tanesi sigortalı çalışıyor buna hiç baktın mı? Sen patronların dolduruşu ile geçiyosun toplantı yapıyorsun senin başkanlık yaptığın odaya sadece 50 tane fotoğrafçı kayıtlı ama toplantına sadece 15 patron katılmış... saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla