SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Korsana 4'lü Denetim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kitap satıcılarına yönelik operasyonda 2 bin korsan kitabın ele geçirilmesinin yanında, 13 işyerine Kültür Müdürlüğü, 14 işyerine Malatya Belediyesi ve 11 işyerine ise Maliye tarafından idari işlem başlatıldığı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, kitap satıcılarına karşı düzenlenen operasyon hakkında bilgi vererek, gelen ihbarlar üzerine harekete geçilerek, Maliye, Belediye ve Kültür Müdürlüğü’nden de temsilcilerin bulunduğu bir heyetle birlikte kitap satıcılarına karşı bir operasyon yapıldığını belirtti.

Özdemir, "Yapılan operasyonlarda 6 işyeri kontrol edilerek, yaklaşık 2 bin adet bandrolsüz kitap ele geçirilmiştir. Korsan kitap satan 11 kişi hakkında adli işlem yapılacaktır. Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 13 işyerine, Malatya Belediyesince 14 işyerine ve Maliye tarafından ise 11 işyerine idare işlem yapılacaktır. Bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Vatandaşlarımız, korsan kitap ve CD'lere karşı bize ihbarda bulunabilirler. Biz her zaman korsan kitap ve CD'ye karşı üzerimize düşen görevi yapacağız" dedi.

Korsan ürünlerin üretimi ve satışı sonucunda kayıt dışı ekonomi sebebiyle devletin trilyonlarca lira vergi kaybı olduğunu belirten Özdemir, eser sahiplerinin de korsan kitap satışı nedeniyle haklarını alamadığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız