SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korsana Dikkat!!."

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, kaydı olmayan emlakçılarla iş yapılmamasını önerdi. 
 
Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, son günlerde özellikle emlakçılık adı altında birçok dolandırıcılık şikayetlerinin odalarına geldiğini yaptığı yazılı açıklamada bildirerek, "Ancak biz insanlarımızı, defaaten gerek yazılı gerekse görsel basınımızın aracılığı ile uyarmamıza rağmen halen bu gibi dolandırıcılıkların olması biz emlakçıları üzmektedir.  Gayrimenkul alacaklıları veya satacaklarının dikkat etmeleri gereken veya yapmaları gerekenler;öncelikle tanıdığı emlakçıya gitmelerini, tanıdıkları emlakçı ile aracılık hizmetlerini yürütmelerini, alacakları gayrimenkulün satıcısı ile mutlaka görüşmeli yani pazarlık esnasında tapu üzerindeki isimle pazarlık yaptıkları kişinin aynı kişi olup olmadıklarına dikkat etsinler. Satıcısı ile bire bir muhatap olmadan pazarlık yapmasınlar, kapora vermesinler. Gayrimenkul satıcılarının da gayrimenkullerinin pazarlanmasını istedikleri aracılık yapılmasını istediği emlakçıyı çok iyi tanımaları gerekiyor. Tanımadıkları emlakçıya gayrimenkullerinin satılmasını vermemelerini, gayrimenkullerinin pazarlanmasını istedikleri emlakçı tanıdık da olsa, bürosu olmayan, vergi kaydı olmayan, çay ocaklarında çanta ile emlakçılık yapanlara, mahallerde, sokaklarda çanta ile emlakçılık yapanlara, bürosu olup da emlakçılar odasının vermiş olduğu ilgili dökümanları bürolarında asılı olmayanlara, bürosunun duvarında vergi levhası, esnaf sanatkarlar odasının sicil tasdiknamesi, halk eğitim müdürlüğü ile emlakçılar odası tarafından verilmiş emlak danışmanlık sertifikasını görmedikleri, emlakçılara itibar etmemeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 
 
"Bu şartları taşımayan emlakçıların bürosu da olsa sakın ha sakın pazarlık edilmemesi kapora verilmemesi, sözleşme yapılmamasını ve emlakçılık komisyonun verilmemesini, kamuoyunda rica ediyorum" diyen Özgül, açıklamasını şöyle tamamladı: 
 
"Son günlerde büro açıp emlakçılık standartlarını uymadıkları tespit edilen işyerleri çoğalmaktadır. Bu gibi kaçak çalışan emlakçılık standartlarına uymayan işyerlerini ilgili mercilere bildirmekteyiz. Ancak kanuni boşluktan faydalanan bu gibi dolandırıcılar mücadelemiz devam etmektedir. Bunlarla mücadelemizde başarılı olabilmemiz içinde hem vatadaşlarımızın hem de devlet kurumlarının destekleri şarttır. Özellikle vergi dairesi vergi sicil kayıtlarında, 2003 yılında sanayi ve ticaret bakanlığınca
yayınlanan mecburi standart tebliği;ÖSG-2003-59 Numaralı tebliğdeki emlakçılık mecburi standartlara uygunluk belgesi istemelidir. Belediyemiz iş yeri ruhsatlandırılmasında daha ilgi ve alaka göstermelidir. Aksi halde bu emlakçılık adı altında bu dolandırıcılar daha birçok vatandaşlarımızı mağdur edeceklerdir. Acilen bunun önlemi alınmalıdır. Çünkü vatandaşlarımız ömür boyu biriktirdiği birikimlerini bu gibilere kaptırmaya devam edeceklerdir".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız