SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Korsana ve Kaçağa Hayır''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Elektrikçiler Odası tarafından "Korsan Elektrikçi ve Kaçak Elektrik Kullanımına Hayır Kampanyası" başlatıldı.

Malatya Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, korsan elektrikçi ve kaçak elektrik kullanımına karşı kampanya başlattıklarını belirterek, "Korsan elektrikçiye ve kaçak elektrik kullanımına karşı oda olarak bir kampanya başlattık. Amacımız, korsan olarak çalışan elektrikçilerin verdiği zararı kamuoyuna anlatmaktır. Vergi vermeden, herhangi bir kuruma bağlı kalmadan, adresi belli olmayan yetkisiz korsan elektrikçilerin yaptığı tesisatlarda büyük sorunlar yaşanıyor.Korsan elektrikçide, kaçak elektrik kullanımı kadar ülkemize zararlıdır. Hem korsan elektrikçiye karşı kamuoyunu aydınlatacağız. Korsan elektrikçilere karşı TEDAŞ ve belediyeden de destek bekliyoruz" dedi.

Baştürk, Yeni Türk Ceza Kanunu ile kaçak elektrik kullananlara ağır cezalar getirildiğini ve kaçak elektrik kullanımının "nitelikli dolandırıcılık" kapsamında bulunduğunu kaydederek, "Kaçak elektrik kullanımı ekonomimize bir darbedir. Yeni kanuna göre, kaçak elektrik kullananların çocukları devlet memuru olamıyor. Vatandaşlarımız kaçak elektrik kullanarak hem ülke ekonomisine ve hem de çocuklarını geleceklerine zarar vermesinler" diye konuştu.

Bastırdıkları afişleri şehir merkezindeki çeşitli noktalara asacaklarını söyleyen Baştürk, afişlerde "Korsan Elektrikçiye ve kaçak elektrik hayır. Bu ülke hepimizin", "Yetkisiz elektrikçi ehliyetsiz sürücüden daha tehlikelidir", "Ehliyetli elektrikçi iş bitirir, korsan elektrikçi can yitirir" ifadelerinin yer aldığını belirtti.

Baştürk, korsan elektrikçilere karşı başlattıkları mücadelelerini her platformda dile getirerek, ilgili kurumlardan da bu konuda çalışma yapmalarını isteyeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız