SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Korsanlar Cezalandırılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrailli askerlerin saldırısında hayatını kaybedenler için miting gibi basın açıklaması yapılıp, gıyabi cenaze namazı kılındı. Gemi'de bulunan ve dönen iki Malatyalı ise gemide yaşadıkları dehşeti anlattılar.

Yeni Cami Soykan Meydanı'nda, Mazlum Der ile İnsan Hakları Derneği'nin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklamasını mühendis Necip Cengil okudu. İsrail zulmünü anlatan Cengil, "İsrail ile ilişkiler bir daha eskisi gibi olmamalı. Bütün ilişkiler sona erdirilmeli. Korsanlar mutlaka cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"İsrail'i besleyen bütün ana damarların bu direniş ruhuyla yok edileceğine inanıyoruz" diyen Necip Cengil, "Çağımızın en büyük bombaları evimizin mutfağında ve sofralarımızdadır. Bu nedenle kimin ürününü aldığımıza dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Gazze'ye giden yardım gemisinde bulunan ve yüzünden yara alarak dönen Arif Polat da, "Yoğun ateş altında idik. Gerçek mermiler kullanıldı. 9 şehidimiz var, yaralı sayısı 50'nin üzerindedir. Darbeyi yüzümden yedim, biraz daha yukarı darbe alsaydım, belki de şehit olurduk" dedi.

Yaralılara 2-3 saat sonra müdahale edildiğini dile getiren Polat, "Benim yanımda kan kaybından ölen 3 arkadaşımız vardı. Elleri de kelepçeli idi" dedi.

Gazze'ye yardım gemisinden bulunan ve dönen Mehmet Tunç ise, gemide iken fiziki ve psikolojik baskı uygulandığını ifade edip, "İsrail yine çirkin tutumunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

İsrail aleyhine sloganların atıldığı ve tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında polis geniş önlem aldı.

Konuşmalardan sonra, Din Bir Sen Malatya Şube Başkanı Refik Metin tarafından Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Bu arada, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Gazze'ye giden insani yardım gemisine İsrail askerlerinin saldırısını kınadıklarını belirtip, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diledi.

DARENDE'DE..
Malatya'nın Darende ilçesinde çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımı ile İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında hayatını kaybeden ve İskenderun'da şehit edilen askerler için basın açıklaması yapılıp, gıyabi cenaze namazı kılındı.

"Zulme Tepki Heyeti" adıyla Darende Sivil Toplum Gönüllüleri'nin organizesiyle Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, şehitleri anmak amacıyla bir eylem gerçekleştirdi. Darende'deki 12 sivil toplum kuruluşunun katıldığı eylemde ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşıyan vatandaşlar, İsrail'in hunharca eylemlerini kınadı.

Darende Sivil Toplum Gönüllüleri adına bir konuşma yapan Murat Gülöz, bölge Müslümanları ve Müslüman milletler olarak, dayanışma sağlanmadığı sürece, taşeron terör örgütlerinin saldırısından kurtulmuş olunmayacağını ifade etti.

SP GENÇLİK KOLLARI'NIN TEPKİSİ..
Saadet Partisi (SP) Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Karabaş ise, hükümetin İsrail ile ilgili net tavır almadığını ileri sürdü.

SP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Karabaş, yaptığı basın açıklamasında, hükümetin son beş yılda İsrail ile olan gelişmeleri değerlendirdi. Şimon Perez'in Türkiye ziyareti ve mecliste yaptığı konuşmayı ele alan Mücahit Karabaş konuşmasına şöyle devam etti:

"O gün bekledik yürekli bir ses çıksın ve eli kanlı katilin ne işi var burada, ben bu adamı dinlemek istemiyorum desin ve çıksın. Ama çıkmadı öyle bir ses. Bekledik ki eli kanlı katil konuşmaya başlayınca milletvekilleri sessiz sedasız terk etsin meclisi ama oda olmadı. Konuşma bitene kadar beklediler ve ayakta alkışladı."

"BM salonunda İsrail'in nükleer silahlardan dolayı kınansın mı kınanmasın mı oylaması yapılacaktı. Başbakanımız da bizzat katılmıştı o toplantıya. Kameralar karşısında İsrail'i en sert şekilde eleştiren başbakanımız maalesef bu oylamaya da katılmayarak çekimser kalmış ve İsrail'i kınayamamıştır" diyen Karabaş, "3 hafta önceki oylamada 31 ülke katıldı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bu 31 ülkeden 1 tanesi veto hakkını kullansa İsrail OECD üyesi olamıyordu. Yani Türkiye veto etse İsrail üye olamıyordu. Ama Türkiye veto etmedi ve İsrail OECD üyesi oluyordu. İsrail tam bir hafta bayram etti bu üyelik için. Çünkü 23 yıllık rüyaları gerçekleşmişti. Bu Filistin davasına vurulmuş en büyük ihanettir" ifadelerini kullandı. Karabaş, hükümetin İsrail ile ilgili net tavır almadığını iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız