SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koru Ateşlemeye Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:48:42
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Valisi Vasip Şahin, “Yazarlarımızın fuara gelmesi, kültür korunun daha fazla oksijen ve nefes almasına ve daha hızlı bir şekilde alevlenmesine sebep oldu” dedi. 

3. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’na katılan yazarlara Abdullah Gül Parkı’nda verilen yemekte konuşma yapan Vali Vasip Şahin, “Malatya’da zaten var olan kültür korunu açığa çıkarmak için ateşlemeye çalışıyoruz. Bütün çabamız bu. Malatya’da bunun temeli var. Sizlerin gelmesi, bu korun daha fazla oksijen ve nefes almasına ve daha hızlı bir şekilde alevlenmesine sebep oldu. Malatya’nın kültür dünyasına katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP İL BAŞKANININ YEMEĞİ..

Bu arada İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve eşi Esra Tüfenkçi, Malatya Valiliği ve Malatya  Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen 3. Malatya Anadolu Kitap dolayısıyla Malatya’ya gelen yazarlar ile akşam yemeğinde bir araya geldiler. 

Birçok yazarın katıldığı programa Malatya  Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı da eşlik etti. 

İl Başkanı Tüfenkçi yaptığı selamlama konuşmasında fuara ilginin her yıl arttığını, yoğun ilginin sadece ziyaretçi bazında değil, katılımcı yayınevi bakımından da arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı; ‘’Bizler kitap fuarlarını önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Fuar, yayıncılık sektörünün paydaşlarını bir araya getiren platform olmasının yanında okuyucuların hem siz değerli yazarlarımızla hem de kitaplarla buluşması açısından önemli. Sizleri ilimizde ağırlamak, sizlerle bir arada bulunmak ise bize ayrı bir mutluluk vermektedir. Bu vesile ile sizlere bir kez daha teşekkür ediyor ilimize hoş gelmişsiniz diyorum.’’ 

İlerleyen yıllarda Anadolu ile birlikte uluslararası bir organizasyon ile kitap fuar düzenlemeyi hedeflediklerini ifade eden Tüfenkçi, ‘’Belediyemiz ve Kültür Müdürlüğümüz bu konuda çalışmalarını yapıyorlar. Ben inanıyorum ki bu güzel organizasyon, bu ekip bölgede ve dünyada etkinliği olan işlere imza atacaktır. ’’ dedi. 

Tüfenkçi, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Malatyamız geçmişten bugüne kitap okuma alışkanlığı dolayısıyla zengin bir birikime sahip. Kültürel anlamda da zengin ve çok renkli bir yapıya sahip olan Malatya, tüm bu farklılıkları ile barışık, saygı ve sevgi çerçevesinde iyi ilişkiler içinde olan bir kenttir. Bu yönü ile de Anadolu’nun örnek kentlerindendir. Bizler bu dokumuzu, kardeşliğimizi muhafaza ederek çok daha güçlü bir gelecek inşa edeceğimize inanıyoruz. Güçlü bir gelecek ise öz değerlerinden kopmadan, çok okuyan, çok araştıran, donanımlı ve birikimli bir nesil ile mümkün olduğunun farkındayız.’’

Tüfenkçi, 3. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nı organize eden Malatya Valiliği’ne ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş müdürlüğüne ve tüm çalışanlarına teşekkür etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız