SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Korucu Bize Silah Doğrulttu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:23:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Sütlüce Mahallesi'nde 'kimliksiz oy kullanıldığı' iddiasıyla çıkan tartışmada MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız'ın aracına taşlı saldırıda bulunulduğu ileri sürüldü. 

Sütlüce Mahallesi'nde bir vatandaşın MHP Genel Merkezi'ni arayarak, 'kimliksiz oy kullanıldığını' iddia etmesi üzerine MHP İl Başkanı Arif Yıldız ve beraberindeki partililer, Sütlüce İlkokulu'na giderek, imzaları kontrol etmek istedi. Yıldız'ın 'bazı imzaların aynı olduğunu' ileri sürmesi ve sandık görevlileri ile vatandaşların tepkisi üzerine olay çıktığı belirtildi. Okul çıkışında dışarıda toplanan kalabalık bir grubun Yıldız’ın ve partililerin aracına taş ve sopa ile birlikte silahla saldırdığı iddia edildi. Bazı araçlarda hasar oluşurken, Yıldız ve partililerin olayda yara almadığı öğrenildi. Olaydan sonra bölgeye jandarma ekipleri yönlendirildi.

Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, "MHP Genel merkezine yapılan bir ihbar neticesinde Sütlüce İlkokuluna gittik. Sandık başkanı ile görüştük ve bize gelen ihbarı ilettik. Sandık başkanı bize bir şey söylemeden AK Partili ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın müşahidi olduğunu söyleyen 2 kişi olaya müdahale edip, 'siz burada bize bunu soramazsınız ve listeye bakamazsınız' şeklinde tepki gösterdiler. Bizde, 'itiraz için bunu incelememiz gerektiğini' söyleyince sandık görevlileri dışarı çıktı ve vatandaşlar çağrıldı.Yaklaşık 150 kişi salona girmişti. Elinde silah olan korucu, bizi koruması gereken silahı arkadaşlarımıza doğrultup, 'buradan gidin' dedi. İmzaları kontrol ettik. Birkaç imzanın aynı şekilde atılmış olduğunu gördük. Aracımıza bindik. Taş, sopa ve silahla saldırı oldu. Bir saçma aracın camına saplanmış" iddiasında bulundu. 

Olay sonrası, mahalle'nin girişinde ve Sütlüce İlkokulu'nun önünde jandarma ekipleri beklerken, mahalle sakinleri ise MHP'lilerin kendilerine saldırdıklarını iddia ederek, tepki gösterdi. 

MHP İl Başkanı Av. Arif Yıldız,  olayın duyulmasından hemen sonra kendisini arayan Görüş Gazetesi muhabirine “Biz sandık kurulu başkanına  başkasının yerine oy kullanıldığına yönelik bilgiler geldiğini söyledik. Bu sırada AKP’li  sandık kurulu görevlisi ile BDP’nin sandık görevlisi bizim evrakları inceleme yetkimizin olmadığını öne sürerek engellemeye çalıştılar. Bu sırada çok sayıda kişinin  oy kullanılan bölgeye gelmesinin ardından durumu Jandarma’ya bildirmek üzere oradan ayrıldık. Şikayetimiz üzerine o bölgeden ayrılmak isterken karayoluna çıktığımızda bir grup tarafından taş sopa ve av tüfeğiyle saldırı oldu. Bu saldırıda aldığımız bilgiye göre bir jandarma görevlisi başından yaralandı. Bizim partili arkadaşlardan da bir kişi yaralanırken partili bir arkadaşın aracına da av tüfeğiyle ateş edilmesi üzerine saçma isabet etti. Biz bunun üzerine  olay yerinden ayrıldık ve sanık ile ilgili şikayetleri Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe ile  itirazımızı yaptık” ifadelerini kullanmıştı.

Bu arada, haberin basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulmasının ardından, Sütlüce'den olduğunu öne süren bir kişi malatyahaber.com'u arayarak, "MHP'lilerin Sütlüce'ye saldırdığı" iddiasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız