SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koruma Kurulu Arapgir'de Toplandı

0
Güncellendi - 2017-06-08 04:35:14
Koruma Kurulu Arapgir'de Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantısı Arapgir’de yapıldı.

Sivas, Tokat ve Malatya İllerinin bağlı olduğu Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri ve raportörler Arapgir’ e gelerek Malatya ilinin gündeminde bulunan konuları 3 gün süresince müzakere ettiler.

Prof. Dr. Ayhan Döner Başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Önge, Yrd. Doç. Yalçın Kamış, Mücella Uyar, Hülya Kayışoğlu ve Mehmet Gül ile ilgili kurum temsilcilerinin üyelikleri ile toplanan heyete Kurul Müdürü Ali Alkan’ da eşlik etti. Toplantılara ilçe belediye başkanları da katıldı.

Toplantıda iki asıl, bir de ek olmak üzere 3 gündem konusu görüşülerek karara bağlanırken bu gündem maddelerinden Hacı Yahya Camisinin restorasyon projesi onaylandı. İkinci gündem konusu olan Kentsel Sit alanlarının belirlenmesi ile ilgili konunun da Bakanlığın gündemine alınması kararlaştırıldı. Gündeme alınması kararlaştırılan Kaşkaloğlu Konağının bahçesindeki metruk yapının yıkım projesi de bir sonraki toplantıda gündeme alınması için ertelendi.

Heyet, toplantıdan arta kalan zamanlarında da Arapgir’de incelemelerde bulunarak, tarihi yapıtlar hakkında bilgi aldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız