SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koşabiliyorsan Koş" Projesi Başladı

0
Güncellendi - 2018-03-31 01:47:24
A- A+ PAYLAŞ

  • 'Koşabiliyorken Koş'  projesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya'da da başladı.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi, her yaştaki vatandaşın sağlıklı bir yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılımın sağlanması amacıyla hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş'  projesi Malatya'da da başladı.

  Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle yürütülecek olan projenin ilk toplantısı Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Deyfullah Özdemir, Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Spor Koordinasyon Şefi Orhan Altay ve Sportif Eğitim Uzmanı Ahmet Uncu'nun katıldığı toplantıda proje kapsamında gerçekleştirilecek olan çalışmalar masaya yatırıldı.

  Vatandaşların spor yapacağı tesis ve alanlar tespit edilerek, bu alanlarda görev alacak olan antrenör ve spor uzmanlarının belirlendiği toplantıda, proje süresince uygun görülen ve ihtiyaç duyulan okulların tesislerinden de faydalanılacağı kararı alındı.

  Kadın-erkek, yaşlı-genç herkesin spor yapmasını amaçlayan proje ile ilgili Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün detaylı bilgilendirme yapacağı da belirtildi.

  İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Projeye iştirak edecek olan vatandaşlarımızın bilinçli spor yapmaları için eğitimli spor uzmanları ve eğitimli antrenörler tarafından kendi yaş,kilo ve fiziki yapılarına göre uygun egzersiz çeşitlerini ve şiddetini ayarlayarak en sağlıklı ve en verimli antrenman şekilleri belirlenecektir. İlk etapta ; İnönü Stadyumu, Atletizm Kompleksi ,Hürriyet Parkı ve Abdullah Gül Parkı aktivitelerin yapılacağı açık alanlar olarak belirlenirken, Atatürk Spor Salonu, Yeşiltepe Spor Salonu, Battalgazi Spor Salonu ve Tecde Spor Salonu da projenin gerçekleştirileceği kapalı spor tesislerimiz olarak tahsis edilmiştir. Proje; ilimiz insanına erkek-bayan  genç,yaşlı tüm vatandaşlarımıza her şeyden önce bir birey olmaları açısından oldukça önem taşımaktadır" denildi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fikret çezık (5 yıl önce)
    ağaç dık toz toprak olmasın temız havada koş
    0
    0
    Yanıtla