SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köşe Bucak Kaçıp, Şimdi de.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:37:27
A- A+ PAYLAŞ

Hanımınçiftliği Beldesinin eski Belediye Başkanı Ali Ekinci, AKP yönetiminin Battalgazi İlçe Belediye Başkan adaylığının belirleme sürecine tepki olarak  ‘Battalgazi Gençlik Harekatı’ adı altında Malatya Merkez  Battalgazi İlçe Belediye Başkanlığına bağımsız aday gösterildi. Ekinci adaylığını Kernek Meydanı’nda düzenlenen bir miting ile kamuoyuna açıkladı.  

Battalgazi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci,  adaylığını açıkladığı Kernek Meydanı’ndaki mitingde  Ramazan Keskin, Tabipler Odası Başkanı Ali Yalçın ve eğitimci Emin Yücetaş ile birlikte platforma kalabalığa seslendi. 

Battalgazi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, adaylığıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Herkes kendi yerini bilirse, her şey daha güzel olur ve su da kanalda rahatça akar gider. Bu görevi bize tevdi ettiler. Ben bu görevi bir emir kabul edip, kabul ettim. Ben öyle güzel projeler açıklamayacağım.  Hizmeti biliyorum ve sizlere hizmet etmek içinde bu saatten sonra Battalgazi’nin geleceğini yapmaya hazırım. Bölgemizin sorunlarını da biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ali Ekici’ye destek olan eğitimci Emin Yücetaş da yaptığı uzun konuşmada, , “Bizler tepkimizi özgür irademizle dile getiriyoruz. Herkesin ve her kesimin değer yargılarına saygıyı esas kabul ettik.” diyerek ortaya çıkan bu duruma ilişkin değerlendirmede bulundu ve halkın kendi değerlerine sahip çıkacağına inandığını vurguladı.

Malatya Tabip Odası Başkanı Ali Yalçın konuşmasında  “Sorunu iyi tespit etmezsek, etmezseniz teşhisi yanlış koyarız. Bunun içinde referanslarınız çok sağlam olmalıdır.  Bir takım dayatmalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bir süre önce Beydağı ve Yamaç Mahallesi’nde kentsel dönüşüm uygulamaları  sırasında rant oluşturuldu ve vatandaşlarımız mağdur edildi. Yarın Taştepe Bölgesi’nde de aynı uygulamalar yapılacak. Bir takım insanlara rant yaratılacak ama vatandaşlarımız yine mağdur edilecek” ded

KESKİN'DEN SERT ELEŞTİRİLER..

Vaiz Ramazan Keskin ise konuşmasında geçmişten beri bir takım dayatmaların yaşandığını öne sürdü. Keskin konuşmasının başında Büyükşehir ile birlikte belde statüleri kalkacak olan  Battalgazi bölgesindeki beldelerin isimlerini sayarak burada yaşayanlara selam olsun dedikten sonra  28 Şubat sürecinde yaşanan olaylarda  köşe bucak kaçanların olduğunun onların bugün  pastadan pay olmaya çalıştıklarını belirterek şöyle dedi:

“28 Şubat sürecinde hanımları ve kız kardeşlerimiz ayaklar altında çiğnenirken, 55 tane üniversiteli kız öğrencimiz merkez karakoluna götürülürken, köşe bucak kaçıp şimdide pastadan pay alanlara size de selam olsun, belki uyanırsınız. Halkımızı ne zamana kadar siz oyalayacaksınız?  Temayül yoklamaları yapıldı nerede hakikaten, gören oldu mu, temayül yoklaması yapıldıysa halk burada. Kime sorarak o çevreyolunun altında köstebek yuvaları oluşturdular? Kime danıştılar? Kimseye danışmadan bunları yaptılar? Kime danıştılar Tecde’deki mezarlıklarımızı yıktılar, kime danıştılar Sancaktar Mezarlıklarımızı yıktılar, ölülerimize tahammül edemediler. Hal binasındaki camiyi yıktılar. ‘Bizden birileri’ denilerek sessiz kalındı. Bir şehir ancak bu kadar kötü idare edilir. Bu memleket sahipsiz değildir.”

Ramazan Keskin konuşmasında ayrıca, Malatya'da gerçekleştirilen bazı uygulamaları da sert bir dille eleştirdi. Keskin, büyük tartışmaların yaşandığı, kent müzesi olarak değerlendirilmesi istenmesine rağmen  halen AKP Milletvekili olan dönemin Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından  gece yarısı yıktırılan eski belediye hizmet binasıyla ilgili olarak, "Biz torunlarımızı kent merkezinde dolaştırırken, 'İşte burası Malatya'nın Belediye binasıydı' diyebileceğimiz yeri  yıktılar. Kime sordular da yıktılar" dedi.

Keskin , ayrıca eski Vali Ulvi Saran tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi yanında yaptırılmaya başlanan ve halen tamamlanamayan 'Kerpiç Evler konusuna da değinerek, " Bize kerpiç ev diye yutturuyorlar, yemezler" ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız