SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'KOSGEB'den Yararlanma Az'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı.

MTSO Salonu'nda, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza'nın başkanlığında düzenlenen düzenlenen meclis toplantısına ilk kez katılıp konuşma yapan AKP Malatya milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, iktidarlarının yaptığı hizmetleri anlatıp, kamu alacakları affından, müteşebbislere sağlanan teşvik ve kredilere, hayvancılık kredisinden Malatya'ya kayısı don ödemesi olarak verilen 90 milyon TL'ye kadar birçok konulara temas etti.

Malatya'yı sanayi bölgesi olarak nitelendirdiklerini, bu kapsamda teşvikte 4.bölge olduğunu söyleyen Çalık, "Malatya'ya günde 8 uçak inip kalkıyor. Yolcu kapasitesi yüzde 400 artmış. Bunlar Malatya'nın geliştiğini gösteren birkaç örnektir" şeklinde konuştu.

Malatya'nın Haziran seçiminden önce büyükşehir olacağını vurgulayan Öznur Çalık, büyükşehir süreciyle ilgili gelişmeler hakkında bilgi aktardı.

"KOSGEB KREDİSİ İÇİN 2 BİN 50 MÜRACATTAN 550'SİNİN ONAYLANMASI AZ BİR RAKAMDIR"
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise KOBİ'lere KOSGEB tarafından verilen krediden yeterince yararlandırılmadığını dile getirilip, bu konuda KOSGEB Başkanı ile de görüşüp, Doğu ve Güneydoğu'daki işletmelere ayrıcalık tanınmasını istediklerini vurguladı.

Erkoç, "KOSGEB kredisi için müracaat yoğunluğu yaşandı. Malatya'dan 2 bin 50 müracat oldu. maalesef üzülerek ifade ediyorum 550 firmamız yararlandırıldı "diyen Hasan Erkoç, "İhracat kredisi devam ediyor. 60 firmamız müracat etmiş, yaklaşık 12 milyon dolar ihracat kredisi alınmıştır"şeklinde konuştu.

Gümrük kapılarının yeniden yapılandırıldığını ve 5 yıldızlı otel kalitesinde yapıldığını söyleyen Erkoç, "Gümrük kapıları ne kadar iyileştirilirse ihracatçı ürünü daha rahat ihraç eder"şeklinde konuştu.

MTSO Meclis Başkanı Sami Payza da, kamu alacakları af kanununda Bağ-Kur'lularla ilgili kesinti uygulandığını belirtip, bu konuyu bakanlığa iletmesi için milletvekili Çalık'dan ilgi istedi.

Bu arada, MTSO Kasım ayı meclis toplantısı sonunda ise MTSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, KOBİ'lere verilen KOBİ kredileri hakkında bilgiler aktardı. Kabadayı, "Malatya geçmişte aldığı teşviği yüzde 98 yatırımda kulanan tek il idi. Şimdi de teşvik ve kredilerden yararlanmak için kredi ve teşvik veren kuruluşların web sitelerini iyi inceleyiniz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız